Slot: 'De bedoeling dat hij hier bij deze club hoofdtrainer gaat worden in de toekomst'

Slot: 'De bedoeling dat hij hier bij deze club hoofdtrainer gaat worden in de toekomst'

8 reacties 8
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met de overwinning op AZ een klein gat van twee punten geslagen naar de nummer drie FC Twente. In de topper tegen de Alkmaarders gaf uiteindelijk een afstandschot van Quinten Timber de doorslag. De middenvelder heeft zich sinds dit seizoen stormachtig ontwikkeld onder trainer Arne Slot. De trainer van de Rotterdammers deed bij Hans Kraaij jr. op ESPN zijn verhaal over de wedstrijd.

"Het is een belangrijke wedstrijd, je speelt tegen een concurrent als je kijkt naar AZ en wat PSV doet." Arne Slot toonde zich tevreden over de wedstrijd van zijn elftal "Ik vind dat wij steeds beter worden in het spelen van topwedstrijden. Als je kijkt naar Lazio dan geven we één grote kans weg en nu hebben we er niet één weg gegeven. Ondertussen hebben wij wel vier of vijf grote kansen gecreëerd."

Hans Kraaij jr. gaf Quinten Timber veel complimenten en wil van Arne Slot weten of hij een beetje tevreden is over zijn ontwikkeling: "Hij is echt veel fitter geworden, daardoor is hij bij vier grote kansen betrokken. Ik vind hem het beste als hij een controleur naast hem en een creatieve nummer tien voor hem, zoals vandaag." De terugkeer van Gernot Trauner als basisspeler bleek wederom onmisbaar. Met de Oostenrijker won Feyenoord elke wedstrijd in de Nederlandse competitie: "Heel blij dat hij de negentig minuten heeft vol gemaakt. Ik ben blij dat we hem in Rome hebben gewisseld want daardoor kon hij vandaag de wedstrijd uitspelen. Hij speelde erg goed vandaag, maar ik zou Hancko, Geertruida en Hartman te kort doen om ze niet te noemen want ze hebben een zeer geconcentreerde wedstrijd gespeeld."

Over het wisselen van Santiago Gimenez is de trainer duidelijk, dat vond hij geen gekke keuze: "Een spits die niet bij veel kansen betrokken was en waarbij het leek dat hij niet echt meer de strijd aan ging dan is het niet gek dat Ueda een keer mag invallen." De opvolger van Marino Pusic is nog niet binnenboord, reden voor Hansie Hansie om te vragen of daar al schot in de zaak zit: "We houden onze oren en ogen open, we hebben nog geen concrete gesprekken met iemand. We spelen elke drie dagen een wedstrijd dus daar lag nu eerst de focus op."

Slot geeft aan dat normaal gesproken er wordt geput uit assistenten die in het verleden met hem werkzaam waren, maar dat die bron redelijk opgedroogd is. Robin van Persie wordt door Kraaij jr. voorgesteld, maar dat wordt direct terzijde geschoven: "Nee maar Robin heeft ook duidelijk gemaakt dat hij hoofdtrainer wil worden en daarvoor zijn papieren aan het halen is. En misschien spreek ik nu voor mijn beurt maar volgens mij is het de bedoeling dat hij hier bij deze club hoofdtrainer gaat worden in de toekomst. Maar wat betreft die assisten, het moet wel iemand zijn die precies past want dat is toch iemand met wie je op dagdagelijkse basis moet gaan samenwerken."

Tot slot weet Hans Kraaij jr te melden dat de trainer van Newcastle United er over nadenkt om Yankubah Minteh vervroegd terug te halen van zijn uitleenbeurt. Of die optie ook daadwerkelijk in zijn contract is opgenomen blijft Slot het antwoord schuldig. Maar de trainer benadrukt dat hij niet zit te wachten op een vervroegd einde van het verblijf van Minteh in de Kuip. Voor Mimheirel Benita geldt dat waarschijnlijk wel, zo weet Slot te melden: "Volgens mij hebben we bij Benita wel die optie, want hij speelt niet zo veel bij Excelsior, dat we hem terug kunnen halen."

Lees ook