Slot voorspelt volgende international: 'Hij doet niet veel onder voor de jongens die worden opgeroepen'

Slot voorspelt volgende international: 'Hij doet niet veel onder voor de jongens die worden opgeroepen'

8 reacties 8
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In speelronde twaalf nam Feyenoord het op tegen AZ in de Kuip. De Rotterdammers trokken na een prachtig afstandschot van Quinten Timber aan het langste eind. De middenvelder had daarnaast nog drie goede pogingen om de score verder op te laten lopen. Op de persconferentie na de wedstrijd, uitgezonden op ESPN gaat de trainer nog verder in op de keuzes in deze wedstrijd.

De meest opvallende naam in de basisopstelling was Alireza Jahanbakhsh en niet Javairo Dilrosun of Luka Ivanusec. Over die laatse zegt Slot: "Hij heeft er toch vijf, zes weken uit gelegen en we spelen tegen Lazio en AZ. Dan moet je echt topfit zijn, dat zijn zware wedstrijden. Daarom heb ik nu voor Alireza gekozen."

De rol van Dilrosun is zeer beperkt geworden bij Feyenoord. De buitenspeler was vorig jaar bij Feyenoord in de eerste seizoenshelft nog van grote waarde. Zelfs bij het ontbreken van een fitte Ivanusec en Minteh blijft Dilrosun op de bank. Slot zegt daar over: "Hij moet vooral blijven trainen zoals hij nu doet. Ik vind het namelijk ontzettend knap zoals hij traint ondanks, zoals jij zegt, dat hij heel weinig minuten heeft gemaakt. Daarnaast heb ik ook Sauer al eens laten invallen omdat hij het ook goed doet. Het heeft dus alles met concurrentie te maken."

Valentijn Driessen, journalist bij de Telegraaf, vraagt of Timber niet klaar is voor het Nederlandse Elftal, Arne Slot zegt daar over: "Hij doet niet veel onder voor de jongens die worden opgeroepen. Hij heeft natuurlijk wel concurrenten want hij speelt bij ons linkshalf en bij het Nederlands elftal worden er jongens opgeroepen die daar ook uitstekend uit de voeten kunnen."

 

Lees ook