'Als je toch ziet welke ontwikkeling hij heeft gemaakt vanaf het moment dat hij binnenkwam tot nu, dan is dat heel bijzonder'

'Als je toch ziet welke ontwikkeling hij heeft gemaakt vanaf het moment dat hij binnenkwam tot nu, dan is dat heel bijzonder'

6 reacties 6
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

De wedstrijd van zondag tussen Feyenoord en AZ betekent ook de wedstrijd tussen de twee spitsen Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis. De aanvaller van AZ heeft inmiddels veertien treffers gemaakt in de Eredivisie, Gimenez heeft er eentje minder.

Roy Makaay is onder de indruk van de kwaliteiten van Gimenez. 'Als je toch ziet welke ontwikkeling hij heeft gemaakt vanaf het moment dat hij binnenkwam tot nu, dan is dat heel bijzonder', aldus Makaay in gesprek met De Telegraaf. De oud-Feyenoorder benoemt dat niemand Gimenez kende toen hij naar Feyenoord kwam. In het begin had de Mexicaan niet altijd een basisplaats omdat hij vaak afwisselde met Danilo, maar sinds dat hij een vaste basisplek heeft is hij een belangrijke schakel in het team van trainer Arne Slot.

Makaay kent de kwaliteiten van Gimenez. 'Hij kan uitstekend koppen, zijn loopacties bekoren me, hij heeft nooit ruzie met de bal en het samenspel met zijn ploeggenoten wordt ook steeds beter.' De oud-Feyenoorder vindt Gimenez ook een handenbindertje die continu twee verdedigers bezig houdt.

Lees meer over
Lees ook