Pušić: 'Het was niet zo gemakkelijk om weg te gaan bij Feyenoord'

Pušić: 'Het was niet zo gemakkelijk om weg te gaan bij Feyenoord'

29 reacties 29
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Marino Pušić is goed begonnen aan zijn functie als hoofdtrainer bij Shakhtar Donetsk. Gisteren versloeg de Oekraïense club in de Champions League FC Barcelona. Het werd 1-0 voor de nieuwe club van Pušić.

Pušić weet dat de zege terecht was en dat zijn ploeg met een aantal mooie aanvallen de beste kansen had, terwijl FC Barcelona weinig kansen kon creëren. De vrouw van Pušić was niet meteen blij dat hij een functie kon krijgen als hoofdtrainer bij Shakhtar Donetsk vanwege de oorlog. Zelf hebben ze ook oorlog meegemaakt in Bosnië.

Uiteindelijk koos Pušić er toch voor om zijn kans te pakken en het voelde meteen goed. Zelf heeft de trainer meerdere jaren als assistent gewerkt onder Arne Slot, zo ook bij AZ. Het idee was er om daarna weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan, maar zijn vrouw kreeg ernstige gezondheidsproblemen waardoor een stap naar het buitenland niet gemaakt kon worden. Bij Feyenoord heeft hij mooie jaren gehad, maar het voelt voor Pušić als het moment om weer op eigen benen te gaan staan. Ook zijn vrouw Dijana gunt hem de kans.

Pušić kijkt positief terug op zijn tijd bij Feyenoord. 'Het was niet zo gemakkelijk om weg te gaan bij Feyenoord', aldus Pušić in gesprek met De Telegraaf. 'Je raakt gehecht aan de spelers, de collega’s en de club. En ik heb een bijzondere band met Arne Slot.' De nieuwe hoofdtrainer van Shakhtar Donetsk is blij met de kans die hij heeft gekregen bij Feyenoord. 'Ik heb enorm veel geleerd van de samenwerking met Arne.'

Lees ook