Marino Pusic wint topper met nieuwe club

Marino Pusic wint topper met nieuwe club

6 reacties 6
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Marino Pusic vertrok een aantal weken geleden als assistent-trainer bij Feyenoord, om bij Shakhtar Donetsk aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Een dag na zijn vertrek speelde Pusic al met zijn nieuwe team tegen FC Barcelona in de Champions League. Inmiddels heeft de 52-jarige trainer de eerste overwinning geboekt in de competitie en niet zomaar eentje, namelijk een overwinning in de Oekraïense klassieker tegen Dinamo Kiev.

De trainer blikt terug op deze kraker, zoals te lezen is op de website van Voetbal International. De wedstrijd tegen FC Barcelona ging met 2-1 verloren, maar daarna volgde er al een 3-0 winst in de kwartfinale van de nationale beker en nu mag Pusic ook in de Premier Liga de punten bijschrijven. Shakhtar scoorde eenmaal door Oleksandr Zubkov en dit was voldoende voor de winst.

'Het is altijd goed om een wedstrijd te winnen, zeker zo'n belangrijke als de derby', zegt Marino Pusic op de persconferentie na de wedstrijd. Pusic vond zijn team dominant en de betere partij in de wedstrijd. Hij vond dat Shakhtar de controle had, alleen de laatste fase was niet nauwkeurig genoeg.

Pusic durft nog geen uitspraken te doen over het niveau van de competitie en de tegenstanders, maar Shakhtar kent hij natuurlijk wel uit zijn Feyenoord-tijd. Hij noemt zijn mannen een ploeg met veel talent en waar nog veel in kan zitten. De competitie lijkt een fysieke competitie te zijn waarbij de meeste teams echt willen voetballen. Shakhtar Donetsk bekleedt op dit moment de derde plek op de ranglijst.

Lees ook