Gimenez: 'Ik heb erop getraind maar vandaag ging hij over'

Gimenez: 'Ik heb erop getraind maar vandaag ging hij over'

23 reacties 23
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist vandaag in een moeizame wedstrijd RKC Waalwijk met 1-2 te verslaan. Santiago Gimenez was dichtbij een doelpunt via een strafschop maar faalde door een panenka te proberen: deze ging over. Na afloop blikte hij terug op dat moment én op de wedstrijd in gesprek met ESPN.

Gimenez zag een moeizame wedstrijd en zag ook dat Feyenoord moeilijk tot scoren kwam. "We moeten beter spelen. We hebben in de eerste helft veel kansen gemist, hun keeper was erg goed. Het belangrijkste is hoe we reageren en dat ik na het missen van de kansen en een strafschop alsnog het vertrouwen krijg. Ik ben blij dat we gewonnen hebben."

Vlak voor rust kon de Mexicaanse spits scoren via een strafschop. Hij probeerde een panenka: deze ging over. "Ik had hiervoor twaalf strafschoppen genomen en ik kies altijd een kant. De vorige keer dacht ik eraan om mijn volgende strafschop te maken met een panenka. Die kans kwam vandaag. Ik heb erop getraind maar vandaag ging hij over."

De spits is boos op zichzelf dat hij niet heeft gescoord. "Ik ben altijd boos als ik niet scoor, dat is het spitsenleven. Ik moet blijven werken en vertrouwen houden dat een doelpunt eraan komt. Het zijn ook pas twee wedstrijden nu dat ik niet heb gescoord", sluit de spits af.

Lees meer over
Lees ook