Slot: 'Als je hem stiftend mist is het waardeloos'

Slot: 'Als je hem stiftend mist is het waardeloos'

12 reacties 12
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist vandaag met moeite drie punten mee te nemen in de bus terug naar Rotterdam. RKC Waalwijk van oud-Feyenoorders Michiel Kramer en Henk Fraser werd met 1-2 verslagen. Hoofdtrainer Arne Slot blikt na afloop terug op de wedstrijd in gesprek met ESPN.

Het was moeizaam maar het team gaf wel de reactie waarop Slot gehoopt had. "Sowieso qua resultaat wel. De manier waarop je in de tweede helft tegen tien man speelt is uitstekend. Het is normaal dat je dan veel beter bent en meer kansen hebt. Je ziet namelijk wel eens wat anders, dus dat hebben we voldoende uitgespeeld." Over de eerste helft was Slot niet tevreden. "Dat was vanwege het snel achterkomen en hoe we met het balbezet omgingen. Ze hebben wel hard gewerkt, dat verwacht je al eerst."

Feyenoord had enorm veel kansen die niet benut werden deze wedstrijd. "Dat we kansen missen is niets nieuws sinds ik bij Feyenoord zit, maar dat is ook inherent aan een ploeg dat constant de bal heeft, veel rond de zestien speelt en in kansrijke situaties komt. We krijgen vaak veel kansen in de drukte met veel spelers eromheen. Niet elke kans gaat erin. Het is wel zo dat RKC een iets beter rendement had met veel minder kansen. De rechtsbuiten van RKC (Cleonise) heeft het ons in het eerste halfuur wel enorm lastig gemaakt."

Slot was niet tevreden over de penalty van Gimenez. "Het laat wel zien dat hij veel zelfvertrouwen heeft, dat is ook logisch als je veel doelpunten maakt, maar ik vind een gemiste penalty nooit prettig maar als je hem stiftend mist is het waardeloos. Ik vind het echter belangrijker dat hij al twee wedstrijden ongelukkiger speelt en dat hij snel weer op zijn niveau komtm en zijn kansen gaat benutten", sluit hij af.

Lees meer over
Lees ook