Van Noortwijk: 'Hij was zoekende, vooral in de tweede helft'

1 reactie 1
Bron: Rijnmond.nl

Bij Radio Rijnmond, dat terug te luisteren is op de website van Rijnmond.nl, blikten Jesse van Someren en Bas van Noortwijk terug op de moeizame overwinning van Feyenoord, uit tegen RKC Waalwijk.

'Wat een kansen vanavond voor Feyenoord', begint van Someren. 'Het had er minimaal 7-1, misschien wel 8, 9-1 moeten staan voor Feyenoord.' Oud-teammanager van Feyenoord, Bas van Noortwijk, is het daarmee eens en benadrukt vooral dat Feyenoord het zichzelf lastig heeft gemaakt door de wedstrijd niet eerder op slot te gooien. 'Het bleef heel lang spannend. Voor je het weet gooit RKC er een countertje uit en dan staat het gelijk, kijk maar eens naar Excelsior tegen AZ', zegt Van Noortwijk. 'Er stond wel een goede keeper van RKC Waalwijk op de goal, maar die kansen binnen de 5 meter, die moeten erin.'

De heren zijn het er over eens dat Feyenoord-spits Santiago Giménez niet zijn beste wedstrijd speelde vandaag. 'Hij was zoekende, vooral in de tweede helft', vervolgt Van Noortwijk. 'In de eerste miste hij een goede kans en ook nog de panenka, die over vliegt. Maar in de tweede helft was hij echt zoekende.'

Tot slot geeft de oud-teammanager van Feyenoord aan dat deze wedstrijd niet per se van negatief invloed hoeft te zijn op Feyenoord in aanloop naar het CL-duel tegen SS Lazio. 'Slot gaat het hier zeker over hebben met het team, hij zal de boel op scherp zetten. Maar de kansen zoals vandaag, die zal Feyenoord tegen de Romeinen wel moeten afmaken, want veel kansen krijgen ze daar niet', aldus Van Noortwijk.