DE TEGENSTANDER | Weer wisselvallig in Waalwijk

DE TEGENSTANDER | Weer wisselvallig in Waalwijk

1 reactie 1
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord mag op 4 november 2023 aantreden tegen RKC Waalwijk. Zaterdag om 18:45 zal er worden afgetrapt in het Mandemakers Stadion. De ploegen uit Rotterdam en Waalwijk moeten het deze zaterdagmiddag net als vorig seizoen doen met scheidsrechter Pol van Boekel. Ditmaal is de VAR deze wedstrijd is Martin van den Kerkhof.

Historie
Feyenoord speelde tot dusver 57 keer eerder tegen de club uit Waalwijk. In die wedstrijden wist Feyenoord 30 keer te winnen, 15 keer gelijk te spelen en 10 wedstrijden gingen verloren. Van de 29 uitwedstrijden won Feyenoord er twaalf. De club uit Rotterdam verloor negen keer van RKC in het Waalwijkse stadion, op 24 november 2013 voor het laatst. De grootste overwinning op RKC bedraagt 1-6. RKC weet zich al twee seizoenen op knappe wijze te handhaven in de Eredivisie. Terwijl velen elk seizoen voorspellen dat de club rechtstreeks op degradatie af zal stevenen. De club met suikeroom Ben Mandemakers promoveerde in 2019 al geheel tegen de verwachting in. In een knotsgekke play-off ronde liet het Excelsior degraderen en won het met 4-5 van Go Ahead Eagles. In 2015 en 2016 werd de ploeg nog kleurloos 18e en 20e in de eerste divisie. Daarna wist de club mede door een pas op de plaats en financiële injectie vanwege de verkoop van Frenkie de Jong de weg omhoog te vinden.

Actueel
RKC Waalwijk is sinds het vertrek van succescoach Joseph Oosting op zijn zachtst gezegd met een wisselvallig seizoen bezig. De knappe overwinningen op Vitesse en FC Twente staan in schril contrast met de (kansloze) nederlagen tegen Almere City, AZ en PSV. Trainer Henk Fraser heeft wel veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen, waarvan hij er zelf één is. Twaalf spelers vertrokken uit Waalwijk waaronder bekende gezichten als Mulder, Bakari, Clement, Jozefzoon, Seuntjens, Bel Hassani en Anita. Allemaal transfervrij, verlieten deze spelers RKC. De elf nieuwkomers zijn logischerwijs ook transfervrij of gehuurd. RKC vindt zichzelf terug op plek dertien met negen punten. De Waalwijkers hebben nog een wedstrijd tegoed van 5 minuten plus blessuretijd waarin ze tegen een 3-2 achterstand aan kijken tegen Ajax. In die wedstrijd schopte Brian Brobbey onbedoeld tegen het hoofd van Etiënne Vaessen die daardoor gereanimeerd moest worden. Het gat naar plaats 18 met FC Utrecht is slechts twee punten. De Domstedelingen schakelden RKC Waalwijk deze dinsdag nog uit voor de KNVB Beker met 3-2.

Analyse tegenstander
Fred Grim, wist met zijn aanvallende speelstijl veel voetbalharten sneller kloppen. Joseph Oosting bracht al wat meer realisme in het spel van RKC. Met Henk Fraser wordt er weer ouderwets betonvoetbal gespeeld in Waalwijk. Ondanks creatieve spelers als Roemeratoe en Bakkali is het resultaat heilig bij RKC. De club scoorde in negen wedstrijden slechts zeven goals. Het minst van de eredivisie. Zelfs met de twee goals tegen Ajax behoort RKC tot de vijf minst scorende ploegen van de competitie. Michiel Kramer is clubtopscorer met twee goals en deelt die titel met Yassin Oukili. Tegen FC Utrecht in de beker wist de watervlugge Chris Lokesa twee goals te maken. De 18-jarige Belg kan dus een speler zijn om voor uit te kijken.

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk
Houwen; Lelieveld, Adewoye, Van den Buijs, Meijers; Cleonise, Felida, Roemeratoe, Oukili, Stevanovic; Kramer

Lees ook