'Niet topclubwaardig, dat gezeur over die scheidsrechter'

'Niet topclubwaardig, dat gezeur over die scheidsrechter'

52 reacties 52
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In de AD Voetbal podcast, te vinden op de website van het Algemeen Dagblad, wordt onder andere teruggeblikt op de wedstrijd van FC Twente tegen Feyenoord. Feyenoord verloor deze wedstrijd met 2-1 en liet met vlagen zeer matig spel zien. Twente-watcher Leon ten Voorde vertelt hoe de wedstrijd in Enschede en omstreken werd beleefd. Daarnaast gaat hij in op wat Willem van Hanegem schreef in zijn column.

‘Het is een grote polonaise in het Twentse land’, begint Ten Voorde de podcast waarmee hij doelt op de euforische stemming die er heerst bij FC Twente. Presentator Etienne Verhoeff laat een tegengeluid horen en benoemt dat Feyenoord-icoon Willem van Hanegem FC Twente, in zijn column voor het AD, heeft neergezet als een nare ploeg, die aan het zeuren was en vooral bezig was met tijd rekken. Ten Voorde heeft daar dan weer op gereageerd in een andere podcast (De Ballen Verstand) met: ‘Willem was wat zurig he? Willem was, denk ik, gebeld meteen één minuut na de nederlaag. Dan kan je mij ook nooit beter bellen als ik met mijn ploegje verloren heb. Willem was een slechte verliezer.’ In de podcast legt Ten Voorde uit dat hij het zielig vindt van Van Hanegem dat FC Twente wordt neergezet als een soort Getafe. ‘Ze hebben er alles aan gedaan om die wedstrijd over de streep te trekken’,  gaat Ten Voorde verder. De watcher geeft aan dat elke ploeg die met 2-0 voor staat tegen een topclub dit zou doen. Ten Voorde vindt het niet passen dat Van Hanegem FC Twente zo neerzet: ‘Niet topclubwaardig, dat gezeur over die scheidsrechter.’

Trainer Oosting had een tactisch plan om Feyenoord te bestrijden. Ten Voorde: ‘Er kwam een Twentse storm.’ Daarbij scoorde FC Twente snel en kon zich goed terugplooien. Ten Voorde zegt daarover: ‘Ik vond ze erg goed zónder bal. En ik denk dat ze daarmee de wedstrijd hebben gewonnen.’ Feyenoord probeerde via de rechterkant nog de ruimtes te bespelen, maar dat lukte onvoldoende. Natuurlijk wordt ook keeper Lars Unnerstall nog genoemd met zijn goede reddingen op belangrijke momenten.

Over spits Ugalde is Ten Voorde ook duidelijk: ‘Ugalde was natuurlijk de horzel die iedereen gek maakte.’ Ugalde zorgde ervoor dat het centrale duo Geertruida – Hancko uit het spel kwam, met zijn Zuid-Amerikaanse temprament. ‘Die horzel bleef maar rondzoemen’,  gaat Ten Voorde verder. Dan is natuurlijk de vraag: kan elke ploeg dit tegen Feyenoord? Ten Voorde denkt van niet, want wanneer topploegen verliezen dan ligt het vaak aan de topploeg zelf.

Lees ook