Lofzang ondanks zeperd: 'Dit is plus met hoofdletters'

Lofzang ondanks zeperd: 'Dit is plus met hoofdletters'

8 reacties 8
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Speelronde 10 van de Eredivisie was er voor Feyenoord één om snel te vergeten. Het Feyenoord van Arne Slot leed een nipte 2-1 nederlaag tegen FC Twente in Enschede. Daarnaast wist PSV met succes te zegevieren en staat nu zonder puntverlies op dertig punten. Ajax staat op de laastste plaats in de competitie, in de praatprogramma Rondo van Ziggo Sport worden de Nederlandse clubs besproken.

Ondanks de mindere wedstrijd van Santiago Gimenez denkt Guus Hiddink dat een echte topspits gekenmerkt wordt door de rust richting het doel, of Gimenez een topspits is, zegt Hidding: "Ja die is ook heel rustig in de box." De voormalig topcoach gaat verder: "Behoudens gisteren dan. Ik vind dat ze al meer dan een jaar op een niveau spelen met een intensiteit waarvan ik denk hé dat hebben we nodig in Nederland en in Europa nu ook." 

Hiddink is nog niet klaar met de lofzang richting de Rotterdamse club en zegt: "Ik denk dat ze heel goed in hun management de goede spelers hebben binnengehaald, die selectie is in balans. We hebben het altijd over de Hollandse school maar dit is plus met hoofdletters en dat zie je aan de intensiteit." Volgens de oud-bondscoach speelt de jeugd daarin ook een grote rol: "In de opleiding kunnen die dingen al geïmplementeerd worden, vanaf 16, 17 jaar moet je dat erin kunnen brengen."

De rol van Arne Slot is daarbij volgens de heren doorslaggevend. Edgar Davids en Marco van Basten vinden hem een topcoach in wording. "Ik denk dat Slot er ook heel goed in is om dat bij die verschillende jongens er in te brengen." Ruud Gullit denkt dat de wedstrijd tegen FC Twente een incident zal zijn, maar wil de prestatie van de Enschedeërs niet bagatelliseren: "Het was ook een heel goed Twente, die er echt vol op gingen."

Lees ook