El Ahmadi: 'Wat hij vandaag allemaal weer deed, met en zonder bal, het was echt genieten'

El Ahmadi: 'Wat hij vandaag allemaal weer deed, met en zonder bal, het was echt genieten'

7 reacties 7
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Laten we er niet omheen draaien, Feyenoord maakt indruk. Zowel in de competitie als in de Champions League is het spel van de Rotterdammers erg sterk. Bij Voetbalpraat, een programma van ESPN, wordt ruim aandacht besteed aan de overwinning van Feyenoord. Onder andere Mario Been, analist maar ook oud-speler én trainer van Feyenoord, zag Feyenoord glansrijk met 3-1 winnen van Lazio Roma.

Been: ‘Ik vond Feyenoord uitstekend spelen. Wetende dat het eerste schot op het doel van Bijlow, dat was eigenlijk in de drieëndertigste minuut. Feyenoord speelde geweldig.’ Been stipt, uiteraard, Santiago Gimenez aan die twee goals scoorde. Karim El Ahmadi gaat hier graag op verder. ‘Volgens mij keek hij niet eens naar de goal om hem af te maken’, zegt El Ahmadi over de eerste goal van Gimenez. Het niveau van Feyenoord was enorm hoog.

El Ahmadi pakt er ook nog iemand anders uit, namelijk Mats Wieffer. ‘Hij ging vaak van binnen naar buiten, waardoor hij de vrije man werd.’ Ook het centrale duo wordt geroemd door de analist en oud-speler: ‘Lazio wil altijd een-tweetjes maken, maar volgens mij kwam de bal niet bij de spitsen.’ Mario Been gaat daarop door, door te zeggen dat het middenveld stond als een huis. De goal van Ramiz Zerrouki wordt eruit gepakt, waarbij het hele team de Algerijn om de nek vliegt. ‘Het is een team, dat merk je aan alles’, zegt Been. ‘Er is geen moment dat het spel verslapt’, gaat de Rotterdammer verder. Alhoewel het spel van invaller Lopez als ‘onwennig’ wordt gezien, met de strafschop als dieptepunt.

El Ahmadi wil graag nog zeggen dat hij Calvin Stengs erg goed vindt: ‘Wat hij vandaag allemaal weer deed, met en zonder bal, het was echt genieten.’ Stengs is fit en kan helemaal mee in het druk zetten, zoals Slot dat wil zien. De connectie Arne Slot en Stengs wordt besproken, er is een grote mate van vertrouwen bij tussen hen. Eigenlijk zijn de tafelgasten het snel eens en zien ze dat alle spelers hun bijdrage leveren, ook de invallers zoals Linger en Ivanusec.

De verwachtingen zijn hoog bij Feyenoord. Voorafgaand aan de wedstrijden werd al ‘gevoeld’ dat Feyenoord een goed resultaat zou kunnen gaan halen. Lazio was misschien zelfs wel onvoldoende voorbereid. El Ahmadi: ‘Feyenoord is zo dominant, ze kwamen er helemaal niet aan te pas.’ De ‘driehoekjes’ die op het middenveld gemaakt worden, zorgen ervoor dat Feyenoord makkelijk onder alle druk uit kon voetballen. Been: ‘Het is zo dynamisch, wat Feyenoord laat zien.’

Over de opstelling wordt nog wat gediscussieerd. De meeste tafelgenoten vinden Lutsharel Geertruida het best passend als centrale verdediger, maar eigenlijk op alle posities uit de voeten kan. Been vindt het wel jammer dat Lopez noodgedwongen als rechtsback moet spelen, doordat Nieuwkoop gewisseld werd. Quinten Timber krijgt ook nog de complimenten. ‘Je ziet hem sneller versnellen’, aldus El Ahmadi. Dat is Mario Been helemaal met hem eens, Been voegt nog toe dat Timber nu ook veel fitter en sterker is. Feyenoord heeft veel mogelijkheden in de opstelling, is daarmee een terechte conclusie.

Lees ook