'Ik denk dat deze ploegen echt een maatje te groot zijn voor de rest van Nederland'

'Ik denk dat deze ploegen echt een maatje te groot zijn voor de rest van Nederland'

21 reacties 21
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In Nederland zijn er twee spitsen die uitblinken. Feyenoorder Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis van AZ hebben allebei al 13 doelpunten gemaakt, welke spits komt er verder? Mikos Gouka gaat in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad in op het verschil en de mogelijkheden. 

Wie zou Gouka kiezen als hij een spits in zijn elftal mocht zetten? "Ja, Gimenez. Pavlidis is ook wel onwerkelijk dat hij van de week tegen Nederland op de bank zat. Ik vind het wel een goede spits, maar ik heb bij hem niet het idee dat het in de Premier League in de top zou kunnen. Bij Gimenez denk ik dat het ooit wel zou kunnen. Tegen Rudiger hebben ze hem van de week ook niet gezien bij Mexico", aldus Gouka, die wel denkt dat Gimenez verder komt. "Bij Gimenez denk ik dat de rek er nog wel flink in zit. Bij Pavlidis ook wel, maar niet zeg maar richting de absolute top. Dat zit meer in de stroom van Douvikas." Pavlidis wordt geroemd om zijn meevoetballende kwaliteiten. "Gimenez voetbalt ook wel mee. Hij heeft zich daar razendsnel in ontwikkelt." Gimenez zit bij een grotere club. "Als je al bij Feyenoord zit kun je niet meer hogerop in Nederland. Als je bij AZ zit kun je nog eventueel naar 2 of 3 andere clubs." 

Gimenez zorgde ook nog voor een moment van onrust. Hij viel geblesseerd uit tegen Vitesse. "Als je dan blijft liggen dan denken mensen het is maar een paar dagen tot Lazio. Het was een tik daar zijn trainers vaak tevreden over. Het gaat erom dat de pijn dan snel weg is. Maar ik denk dat het meevalt." 

Wat is het verschil tussen PSV en Feyenoord en wie is er nou echt beter? "Er zit niet veel verschil in denk ik. Feyenoord krijgt de complimenten, maar PSV heeft ook al een flinke metamorfose ondergaan. Er zitten vier punten tussen, dan zeggen mensen het zijn maar vier punten het is pas oktober. Maar stel dat Feyenoord verliest bij FC Twente, wat best zou kunnen en PSV wint dan zou je al op zeven punten staan. Vier punten verschil is al best veel. Ik denk dat PSV iets minder makkelijk voetbalt, maar iets meer kunnen leunen op individuele klasse voorin." PSV en Feyenoord steken er ver bovenuit. "Ik denk dat deze ploegen echt een maatje te groot zijn voor de rest van Nederland. Dus ook voor AZ en FC Twente."

Lees meer over
Lees ook