Dribbelkwaliteiten Minteh cruciaal voor Feyenoord

Dribbelkwaliteiten Minteh cruciaal voor Feyenoord

20 reacties 20
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Met 103 succesvolle dribbels in de Eredivisie tot nu toe scoort Feyenoord in Nederland het beste en als je kijkt naar de 6 grootste competities dan slagen alleen de dribbels van Bayern München, Barcelona en Wolverhampton Wanderers vaker dan die van Feyenoord. In het (hedendaagse) voetbal geeft nog altijd de individuele klasse van spelers de doorslag en daarom kunnen de dribbels van Minteh cruciaal zijn voor Feyenoord in de titelstrijd, zo valt te lezen in het artikel van Pieter Zwart op VI.nl.

Uit data-analyse blijkt dat teams met de beste dribbelaars de grootste kans hebben om te winnen en ook voor Pep Guardiola is het kunnen dribbelen een cruciaal selectiecriterium. Ook bij Feyenoord heeft de waarde van een vaardig dribbelaar zich bewezen, zo werd het succes van de ploeg tijdens de Conference League mede mogelijk gemaakt door de explosieve dribbels van Luis Sinisterra en beschikte Feyenoord vorig jaar met Oussama Idrissi ook over een goede dribbelaar.

Dit seizoen heeft Feyenoord succesvolle vervangers gevonden in de vorm van Luka Ivanusec en Yankuba Minteh, die beiden in staat zijn om hun tegenstanders te passeren.

De dreiging van Minteh heeft twee belangrijke voordelen voor Feyenoord. Ten eerste kan Minteh zelf doelpunten scoren na een individuele actie. Ten tweede maakt zijn dreiging het makkelijker voor andere aanvallers, omdat hij vaak dubbele dekking krijgt en zo ruimte creëert voor zijn teamgenoten.

Dit seizoen scoort Feyenoord makkelijker dan de afgelopen twee jaar, mede dankzij de aanwezigheid van spelers zoals Minteh, Paixão en Ivanusec die in staat zijn met een dribbel iets extra's te creëren.

Lees ook