Wieffer: 'Je gaat toch met een stuk beter gevoel naar je club toe, straks'

Wieffer: 'Je gaat toch met een stuk beter gevoel naar je club toe, straks'

2 reacties 2
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Mats Wieffer sprak na de interland tegen Griekenland met VI, het interview is te zien op de website. Nederland won in de slotfase met 0-1 van de stugge Grieken, door een penalty van Van Dijk. Wieffer gaat in op de wedstrijd en zijn eigen spel.

Wieffer is nog voorzichtig als het gaat om het behalen van het EK: ‘Ik denk dat dit een hele belangrijke stap is richting volgende interlandperiode. We moeten één keer winnen, dus dit is wel een hele belangrijke stap ja.’ De middenvelder vond het een moeizame wedstrijd, mede door het inzakken van de Grieken. ‘We hadden wel een aantal kansen, penalty natuurlijk en als je dan scoort dan wordt het makkelijker. Uiteindelijk laatste minuut, dan gaat ie erin. Het veld was ook niet top, dat helpt ook niet mee. Maar uiteindelijk is het gewoon een hele belangrijke overwinning’, aldus 23-jarige speler van Feyenoord. Wieffer gaat nog verder in op het veld: ‘Je moet wel heel geconcentreerd zijn eigenlijk, de bal kan alle kanten op springen.’

Wieffer is blij met de winst: ‘Je gaat toch met een stuk beter gevoel terug naar je club toe, straks.’ Wieffers eigen gevoel is wisselend: ‘Ik merk gewoon dat ik wel iets beter er inkom, maar ik heb het gevoel dat ik dominanter moet zijn.’ Het is wennen voor de middenvelder uit Borne. ‘Het is allemaal net iets anders, je moet eigenlijk dezelfde dingen blijven doen als bij Feyenoord. Daarvoor ben ik hier ook.’ De nuchtere voetballer grapt nog dat hij pas een lekker gevoel heeft als hij geen balverlies lijdt en de bal kan afpakken van de tegenstander.

Gister speelde Wieffer met Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida samen, iets wat hij erg leuk vond: ‘Een mooi gevoel ook en een beetje vertrouwd. Ik weet wel wat ik aan hen heb, dat helpt wel soms qua positie kiezen.’ Op het einde van het interview geeft Wieffer nog een compliment aan Hartman over diens snelle ontwikkeling: ‘Hij kan trots zijn.’

De internationaals zo spoedig mogelijk weer bij Feyenoord aan en spelen zaterdag om 21.00 uur thuis in De Kuip tegen Vitesse. Feyenoord staat vierde op de ranglijst en jaagt op een plekje in de top drie, Vitesse staat elfde en wil graag de sprong maken naar ‘het linkerrijtje’.

Lees ook