Hartman: ‘Het was een gewoon voldoende, maar het was niet bijzonder of zo’

Hartman: ‘Het was een gewoon voldoende, maar het was niet bijzonder of zo’

4 reacties 4
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoorder Quilindschy Hartman maakte tegen Frankrijk zijn debuut voor het Nederlands elftal en kwam tegen Griekenland weer al basisspeler in actie. 

Mag de felicitatie eruit dat Nederland naar het WK gaat? “Nog geen felicitatie maar het ziet er wel goed uit”, aldus Hartman tegen Voetbal International. De wedstrijd was niet goed, hoe keek Hartman terug op het spel en de ambiance. “Een heel slecht veld. Daar hadden we wel moeite mee, de bal ging niet snel genoeg van voet tot voet en dat kwam mede door het veld. Maar uiteindelijk zijn we niet in de problemen gekomen.” Hoe lekker is het dan dat je op het eind nog scoort? “Ik denk dat het goed stond en uiteindelijk konden we hem nog wegsnoepen.”

Hartman kijkt tevreden terug op zijn eigen wedstrijd. “Ik denk dat ik altijd wel een bepaald niveau haal. Het was een gewoon voldoende, maar het was niet bijzonder of zo”, aldus Hartman die met Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida twee teamgenoten in de basis had en Calvin Stengs was ook geselecteerd. Hoe prettig is dat? “Als Justin straks dan mogelijk nog bij de selectie kan komen dan zijn we goed vertegenwoordigd denk ik”, aldus een trotse Hartman. 

Hartman is volwaardig basisspeler geweest. Verandert dat iets voor hem? “Ja ik vind als je twee keer in de basis start bij het Nederlands elftal dat je daar ook naar beoordeelt moet worden. Ik vind dat ik nog meer van mezelf mag verwachten.”

Nu weer terug naar Feyenoord, hoe komt hij terug. “Met een goed gevoel, ik hoop dat ik het over kan brengen op de rest van de jongens. Hancko assistje dus we zitten er denk ik lekker in. Dan zaterdag weer in De Kuip daar heb ik wel zin in.”

Heeft hij nog wat van zijn ploeggenoten gehoord. “Bijna iedereen heeft wel een berichtje gestuurd  dat is denk ik ook wel de kracht van Feyenoord”, zegt Hartman die ook van Arne Slot een berichtje kreeg. “Bij je debuut wil ik graag bij zijn”, stuurde hij. Welk appje deed hem het meest? “Van de trainer dat hij trots op me is.”

Lees ook