Geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tegen SS Lazio

Geen uitsupporters welkom bij wedstrijden tegen SS Lazio

17 reacties 17
Bron: Feyenoord.nl
Foto: FR-Fans.nl

Bij zowel de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen SS Lazio als de uitwedstrijd zijn geen uitsupporters welkom, zo meldt Feyenoord op de website. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op 25 oktober, op 7 november volgt de return.

Een delegatie van Feyenoord die is afgereisd naar Italië kreeg deze week te horen dat haar supporters niet welkom zijn in Rome. 'Nu dit besluit, op last van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, is genomen achten de zogeheten driehoek (burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie) en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen', valt te lezen op de website van Feyenoord. Dit uit het oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit.

Een delegatie van Feyenoord is twee keer afgereisd naar Rome om te overleggen of er toch publiek toegestaan is. Feyenoord wilde graag tussen de 1200 en 1500 uitsupporters toe laten bij de duels. De Rotterdammers achtte dat haalbaar en ook verantwoord. Daarbij is gewezen op de de wedstrijd tegen Atlético Madrid van afgelopen week, waar zo goed als geen incidenten hebben plaatsgevonden. Ook SS Lazio leek deze mening te hebben, maar de Italiaanse autoriteiten beslisten anders.

Lees meer over
Lees ook