Krabbendam: ‘Dat onrustige ongecontroleerde is wel uit zijn spel verdwenen’

Krabbendam: ‘Dat onrustige ongecontroleerde is wel uit zijn spel verdwenen’

21 reacties 21
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

In de extra VI Pro uitzending van de Dick Voormekaar podcast, die te zien is op de site van Voetbal International, blikken Martijn Krabbendam en Sjoerd Keizer vooruit op de komende interland periode.

Quilindschy Hartman maakt momenteel indruk bij Feyenoord. Krabbendam krijgt de vraag of hij een potentiële basisspeler is van het Nederlands Elftal. “Toevallig sprak ik wat internationals, en die waren allemaal wel onder de indruk van Hartman hoe die zich presenteert ook tijdens de training, hij vliegt erin, hij is voor niemand bang, speelt met bravoure. Dat onrustige ongecontroleerde is wel uit zijn spel verdwenen.” Krabbendam vond dat Hartman tegen Atlético Madrid, samen met Ramiz Zerrouki, de beste man aan de kant van Feyenoord was. “Als die ontwikkeling zich zo doorzet, ja natuurlijk is het dan een kandidaat om in het Nederlands elftal te spelen.” 

De vaste man op de linksback positie bij het Nederlands elftal is momenteel Daley Blind. De vraag is of Hartman tegen Frankrijk in de basis zal starten, mede omdat Krabbendam vindt datje tegen Frankrijk toch snelheid en power nodig zal hebben. “Het zou mij niet verbazen als hij tegen Frankrijk voor Hartman kiest.”
 
Feyenoord heeft deze periode wederom een hoop A-internationals, elf in totaal. Een aantal hiervan speelt ver buiten Nederland zijn interlands, iets wat nog wel eens voor problemen zou kunnen zorgen. “De twee spitsen spelen allebei aan de andere kant van de wereld, met een enorm tijdverschil, dus die komen allebei met een jetlag terug”. Waar Giménez naar verwachting pas op donderdag of vrijdag zal terugkeren van zijn interlandperiode, is de vraag of je tegen Vitesse op de zaterdag met een andere spits moet beginnen. “Je zou zeggen je stelt Ueda op maar ja die komt ook vanuit Japan, dus dat is niet echt handig”, aldus Krabbendam.

Met de verwachte aanstaande terugkeer van Luka Ivanušec in het vooruitzicht wordt er stiekem alvast vooruitgekeken naar de keuze die Arne Slot moet gaan maken tussen hem en Yankuba Minteh voor de vleugelspits positie. “Ik denk als Ivanušec fit is dat hij gewoon gaat spelen, en dat Paixão dan naar de andere kant verhuist”, zegt Krabbendam. Dit mede omdat hij vindt dat er altijd wat gebeurt als Minteh erin komt met zijn snelheid en opportunisme. “Je zag Minteh tegen Atlético Madrid en tegen Zwolle, dat begint allemaal heel veelbelovend, op sommige momenten dat het een beetje strookt, maar die jongen speelde anderhalf jaar geleden nog op een zandveld in Gambia.”

Vandaag staat ook in het teken van de terugkeer van Justin Bijlow. Hij deed vandaag de volle 90 minuten mee in het besloten oefenduel met Excelsior. Krabbendam verwacht dat Bijlow, wanneer hij weer helemaal fit is, de weer in de basis zal starten bij Feyenoord. “Bijlow is natuurlijk het meest getalenteerd en keeper van het Nederlands Elftal, dus die zal ook gezien de marktwaarde gewoon weer gaan spelen.”

Lees ook