'Ze vinden het beter dan trainen, maar ik denk niet dat ze fluitend wakker worden ‘s ochtends'

'Ze vinden het beter dan trainen, maar ik denk niet dat ze fluitend wakker worden ‘s ochtends'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren gelijk in de oefenwedstrijd tegen Exclesior. TGernot Trauner is nog zelf in training in Rotterdam en niet afgereisd naar Oostenrijk. Arne Slot heeft heel duidelijk een visie over de manier van trainen. Denzel Dumfries is de man bij Oranje terwijl Feyenoord hem ooit afwees. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op deze onderwerpen.

Veel spelers worden niet perse blij van die extra oefenwedstrijden. Justin Bijlow keerde terug gisteren en voor hem is het perfect. "Bijlow is terug dus voor hem is het interessant. Spelers als Dilrosun en Paixão zullen er niet warm van worden. Ze vinden het beter dan trainen, maar ik denk niet dat ze fluitend wakker worden ‘s ochtends", aldus Gouka.

Bijlow heeft zijn rentree gemaakt, het was vooraf de vraag hoe lang hij eruit zou zijn. "Het ziet er wel goed uit. Hij heeft nu alweer gekeept dus het is de vraag of het alweer goed genoeg is voor Vitesse thuis. In het verleden stelde Slot dat wanneer hij fit is dan keept ie ik denk niet dat hij daar van afwijkt." Ook voor een keeper is wedstrijdritme belangrijk. "Dan moet je het van dit soort wedstrijden hebben. De concentratie oppakken, 90 minuten er met je hoofd bij zijn. Dat is dus wel makkelijker dan bij een veldspeler."

Gouka weet dat Trauner zelf traint met een Oostenrijkse fysiotherapeut. "Wat mijn informatie betreft is het geen zware blessure. Kan hij gewoon doorwerken naar Vitesse thuis." Spelers kiezen tegenwoordig misschien wel sneller voor de club dan voor interland voetbal. "Bij Trauner heb ik het idee dat het niet meer is dan dat. Of er moet iets gebeurd zijn op het trainingsveld. Volgens mij is er geen paniek in Rotterdam."

Denzell Dumfries is de man bij Oranje, vroeger leek de rechtsback vooral niet goed genoeg volgens de scout van Feyenoord. "Het steekt Dumfries vooral dat toen hij al in Oranje speelde, de hoofdscout van Feyenoord nog steeds riep dat hij het maar moest zien. Het is niet erg als je een speler niet goed genoeg schat voor je club of zijn speelwijze er niet bij vindt passen, maar je kan ook op een gegeven moment wel toegeven dat je het misschien verkeerd hebt gezien."

Lees ook