Koeman: 'Geertruida en Wieffer zijn bij hun club nog bepalender dan dat ze bij het Nederlands elftal zijn'

Koeman: 'Geertruida en Wieffer zijn bij hun club nog bepalender dan dat ze bij het Nederlands elftal zijn'

18 reacties 18
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De Eredivisie wordt weer onderbroken voor de interlandperiode. Hier zal het Nederlands elftal het opnemen tegen Griekenland en Frankrijk. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer zijn opgeroepen voor Oranje. Gisteren werd bekendgemaakt door VI.nl dat ook Calvin Stengs nog aan de selectie is toegevoegd. Vanmiddag was de persconferentie van de trainer van Oranje, Ronald Koeman.


De spelers van Feyenoord kwamen ook voor in vragen van de journalisten. ‘Als je het op dat niveau in de Champions League kan doen, ben je ook klaar, in mijn optiek, om dat ook bij het Nederlands elftal te kunnen', zegt Koeman in de persconferentie die te zien was op ESPN 1. Hier doelt de trainer op de afgelopen wedstrijd die Feyenoord speelde in Madrid. 


Ook de assistent trainer van Koeman, Sipke Hulshoff, laat de hoofdtrainer nadenken over de rollen van bepaalde spelers. ‘Geertruida en Wieffer zijn bij hun club nog bepalender dan dat ze bij het Nederlands elftal zijn. Daar moeten ze doorheen en daar moeten ze in veranderen’, legt Koeman uit. 


Ook wordt de vraag gesteld waarom Quinten Timber niet opgeroepen is voor het nationale elftal. Timber verkeert in topvorm en speelt veel wedstrijden voor de Rotterdammers.

‘Er zijn zoveel goede middenvelders. Je roept er vijf, zes op. De andere zijn op dit moment net iets beter’, zegt Koeman. Spelen in het Nederlands elftal is net een stapje hoger, legt Koeman uit als afsluiter van de persconferentie.


Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 13 oktober een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Deze wordt om 20:45 afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA. De maandag daarop, 16 oktober, reist Oranje af naar de OPAP Arena in Athene. Hier nemen ze het op tegen het nationale team van Griekenland. Ook deze wedstrijd start om 20:45.

Lees ook