'Als je hem nu uit het elftal zou halen komt zelfs Slot onder druk te staan'

'Als je hem nu uit het elftal zou halen komt zelfs Slot onder druk te staan'

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won op halve kracht van PEC Zwolle en met name Santiago Gimenez kreeg de complimenten. In de ADVoetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Mikos Gouka zijn licht schijnen over het weekend. 

De Coen Dillen index wordt er bijgehaald voor Gimenez. “Het zegt iets over hoe goed de spits is begonnen”, aldus Gouka. Slot leek zelfs Gimenez te laten staan om de derde goal te maken. “Ze zijn er wel mee bezig.”

Gimenez wordt geroemd. “Het is echt een doelpuntenmaker, maar daar blijft het wel bij dat moet je eigenlijk bewijzen in de absolute top. Dat is de champions League.” Er lijkt momenteel geen maat te staan op de Mexicaan. “Hij is als een komeet omhoog geschoten. Hij maakt zo snel stappen. Als je hem nu uit het elftal zou halen komt zelfs Slot onder druk te staan.” 

Gimenez heeft specifieke kwaliteiten. “Hij is fit maar hij heeft ook het vertrouwen dat die bal nog wel komt. Dat tekent natuurlijk wel goede spitsen. Maar eerlijk is eerlijk maar dit niveau is niet het niveau waar Real Madrid van onder de indruk is. Feyenoord is bij uitstek een elftal dat aan aanvallen bouwt en dan moet de centrum spits het afmaken.” 

Gimenez wordt vaak over gezegd en geschreven dat hij het transferrecord gaat verbreken. Gouka is het daar mee eens. “Ik denk dat dit voor Feyenoord het recordbedrag gaat worden.”

Lees meer over
Lees ook