Van Eersel: 'Dan is het een wereld van verschil'

4 reacties 4
Bron: Rijnmond.nl

Ondanks het goede spel wist Feyenoord woensdagavond niet te winnen van Atlético Madrid. In Madrid werd het 3-2 voor de Spanjaarden, ondanks dat Feyenoord twee keer op voorsprong kwam.

De mannen van FC Rijnmond blikken terug op de wedstrijd en het verlies van de Rotterdammers. 'Feyenoord doet zichzelf te kort, en dat is jammer', zegt Dennis van Eersel in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond. 'Ook nog een resultaat meenemen naast het goede spel dat had echt een boost aan het vertrouwen gegeven.'

Feyenoord leek in de eerste helft lange tijd met een voorsprong de rust in te gaan, maar toch was het Antione Griezmann die scoorde waardoor 2-2 de ruststand was. 'Bij elk tegendoelpunt kun je altijd een analyse er op los laten, daar worden fouten bij gemaakt, anders zou dat doelpunt niet vallen. Dan ga je kritisch inzoomen.' Van Eersel analyseert die 2-2 van Griezmannn nog eens. 'Het lukt Trauner net niet om die bal vol weg te maaien. Hij krijgt hem een beetje op de punt van de schoen. Hoe Griezmann hem vervolgens afmaakt is natuurlijk van grote klasse.'

Na afloop van de wedstrijd was trainer Arne Slot best kritisch op zijn ploeg, weet Van Eersel. Toch vindt de analist van Rijnmond dat niet terecht. Slot zou een vergelijking hebben gemaakt met de wedstrijd van eind vorig seizoen tegen AS Roma, in de Europa League. 'Nu zit je aan het begin van het seizoen en je kunt dat niveau dus al aantikken. Eigenlijk moet je deze wedstrijd vergelijken met Lazio uit aan het begin van het seizoen. Dan is het een wereld van verschil.'