Van Wonderen: 'Ik heb dat als last ervaren, gevoelsmatig'

Van Wonderen: 'Ik heb dat als last ervaren, gevoelsmatig'

17 reacties 17
Foto: Pro Shots

Kees van Wonderen, oud-speler van Feyenoord en sinds juli 2022 trainer van SC Heereveen, vertelt in interview met Groot Heerenveen wat meer over zichzelf en zijn achtergrond. De 54-jarige Van Wonderen gaat ook in op zijn tijd als speler bij Feyenoord.

‘Bij Feyenoord speelde ik in een omgeving waar je moest winnen en als je niet won, dan voelde dat als het spelen op een vulkaan die op uitbarsten stond’, vertelt Van Wonderen. De verdediger geeft aan dat hij die druk altijd gevoeld heeft. Het was extra lastig voor Van Wonderen omdat de club wel de naam had, maar niet de financiële middelen om aan alle verwachtingen te voldoen. De oud-speler geeft aan dat de verwachtingen en de realiteit schuurden met elkaar. Het spelen bij een topclub eiste zijn tol bij Van Wonderen: ‘Na acht jaar was ik helemaal klaar met het presteren op dit niveau, terwijl ik best nog had kunnen doorgaan.’

Van Wonderen kwam in 1996 over van NAC Breda en sloot zijn spelerscarrière af bij Feyenoord. Het grootse hoogtepunt van Van Wonderen was zonder twijfel het winnen van de UEFA Cup. In 2002 won Feyenoord deze beker door in de eigen Kuip Borussia Dortmund te verslaan. Als trainer startte Van Wonderen als assistent bij Oranje en werd hij in juli 2020 hoofdtrainer van Go Ahead Eagles waar hij een degelijke ploeg neerzette. Deze prestatie leverde Van Wonderen een mooie baan op bij Heereveen, waar het ‘Keessie Wonderboy’ momenteel iets minder voor de wind gaat. Op dit moment staat Heereveen twaalfde in de eredivisie en neemt de druk op de oud-Feyenoorder toe.

Lees meer over
Lees ook