HUURLINGEN | Wålemark debuteert voor sc Heerenveen

2 reacties 2

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Spelers die minder dan 45 minuten spelen worden niet met een cijfer beoordeeld.

Antef Tsoungui (FC Dordrecht)
TOP Oss – FC Dordrecht 0-1
Positie ranglijst: 9e
Tsoungui was met FC Dordrecht belangrijk in de verdediging door een clean sheet te behouden tegen de Ossenaren. De Engelsman verdedigde acht keer de bal uit, onderschepte twee keer een aanval en won vijf keer de bal terug. Hij won drie van zijn zes duels maar kreeg wel een gele kaart. Verder gaf Tsoungui 48 passes waarvan er 37 aankwamen, dit resulteerde in een passnauwkeurigheid van 77%. Hij ontving een 7,4 van Fotmob.

FC Dordrecht – Jong AZ 0-0
Tsoungui zat door een lichte blessure niet bij de wedstrijdselectie.

Ilias Sebaoui (FC Dordrecht)
Sebaoui begon in de punt van de aanval en is de matchwinner van deze wedstrijd. Hij maakte zijn eerste doelpunt in de Keuken Kampioen Divisie en wat voor één. Hij passeert drie man met een mooie beweging en krult de bal in de rechterhoek. Hij voerde van iedereen de meeste dribbels uit (drie) en had een passnauwkeurigheid van 74%. Verdedigend won hij drie keer de bal terug en verdedigde hij twee keer de bal uit. Hij won alle vier zijn duels maar kreeg nog een gele kaart. Fotmob beoordeelde de speler met een 8,2 wat betekent dat hij de Man of the Match is geworden.

Sebaoui speelde 63 minuten mee in het doelpuntloze gelijkspel tegen het tweede elftal van de Alkmaarders. Hij wist drie schoten te lossen maar geen van de drie ging op doel. Hij had een passnauwkeurigheid van 87% en gaf drie van de vier succesvolle nauwkeurige dieptepasses. Verdedigend was hij ook actief; twee keer verdedigde hij de bal uit en hij won twee keer de bal terug. Hij won vijf van zijn twaalf duels en kreeg van Fotmob een 6,3.

Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht)
Shiloh ’t Zand mocht in de basis beginnen en speelde 72 minuten mee. Hij had een passnauwkeurigheid van 80% en gaf drie aanvallende passes. Hij creëerde één kans en had drie schoten waarvan er geen één op doel ging. Drie van zijn vier tackles waren succesvol en hij won zes keer de bal terug voor Dordt. De linksbuiten spelende middenvelder kreeg nog wel een gele kaart. Hij won vier duels van de tien en kreeg van Fotmob een 6,9.

In de 84e minuut mocht ’t Zand nog meedoen. In deze hele korte periode zijn er geen noemenswaardige acties geweest.

Korede Osundina (FC Dordrecht)
TOP Oss – FC Dordrecht 0-1 & FC Dordrecht – Jong AZ 0-0
Korede Osundina zat door trieste familieomstandigheden niet bij beide wedstrijdselecties.

Thijs Jansen (De Graafschap)
De Graafschap – Helmond Sport 2-1 & MVV Maastricht – De Graafschap 1-2
Positie ranglijst: 5e
Thijs Jansen zat voor de zesde & zevende keer op rij 90 minuten lang op de bank.

Lennard Hartjes (Excelsior)
sc Heerenveen – Excelsior 0-3
Positie ranglijst: 7e
Hartjes kampt met een blessure en is voorlopig uit de roulatie.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Benita zat 90 minuten op de bank.

Patrik Wålemark (sc Heerenveen)
Positie ranglijst: 12e
De Zweedse vleugelaanvaller zat voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie en maakte in de tweede helft, 62e minuut, zijn debuut voor de Friezen. Het waren zijn eerste officiële speelminuten in zeven maanden tijd. In deze periode was hij goed voor een passnauwkeurigheid van 78% en creërde hij één kans en loste twee schoten. Hij won drie keer de bal terug en won drie van zijn zes duels. Hij pakte wel nog een gele kaart.

Ramon Hendriks (Vitesse)
Sparta Rotterdam – Vitesse 1-0
Positie ranglijst: 15e
Hendriks mocht weer in de basis beginnen bij Vitesse. Het werd geen leuke middag; Sparta won met 1-0. Hij speelde 87 minuten mee. Hij stond verdedigend wel zijn mannetje; hij won vijf keer de bal terug, verdedigde zeven keer de bal uit en blokkeerde drie keer een aanval van de Rotterdammers. Hij maakte twee succesvolle tackles en won vier van zijn acht duels. Verder kwam hij tot een passnauwkeurigheid van 78% en beoordeelde Fotmob de centrale verdediger met een 6,8.

Positie ranglijst: 9 e in groep B
Bullaude mocht met nog 16 minuten te gaan invallen. Hij had in deze periode een passnauwkeurigheid van 84% en creëerde twee kansen en had één schot gelost die niet op doel ging. Hij had twee geslaagde dribbels, onderschepte één aanval en won vier keer de bal terug voor zijn team. Hij won twee van zijn vier duels.

CA Boca Juniors – CA Lanús 1-1
Bullaude mocht elf minuten meedoen. Hij had een passnauwkeurigheid van 80% en hij won één van zijn drie duels. Verder valt er niet veel te schrijven over de Argentijn zijn korte invalbeurt.

Marcus Pedersen (US Sassuolo)
US Sassuolo – Juventus 4-2
Pedersen mocht vijf minuten meedoen in de wedstrijd waarin zijn team stuntte tegen Juventus. Er zijn niet veel noemenswaardige gebeurtenissen in deze vijf minuten.

Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien)
SK Rapid Wien – SK Sturm Graz 1-1
Opnieuw begon Kasanwirjo in de basis als rechtsback. Net als vorige week pikte hij wel een gele kaart mee. Hij won elf keer de bal terug, onderschepte vier aanvallen en verdedigde zeven keer de bal uit. Hij won zes van zijn vijftien duels. 31 van de 39 passes kwamen aan wat resulteerde in een passnauwkeurigheid van 79%. Kasanwirjo kreeg een 6,9 van Fotmob.