Te Kloese prijst steunpilaar: 'Die wilde écht bij Feyenoord blijven om dit mee te maken'

Te Kloese prijst steunpilaar: 'Die wilde écht bij Feyenoord blijven om dit mee te maken'

26 reacties 26
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Ondanks alle randzaken rondom de Klassieker werd er ook 55 minuten gevoetbald tussen Ajax en Feyenoord. Daarin toonde de ploeg van Arne Slot zich uiterst effectief, zo zag ook Dennis te Kloese bij Rondo op Ziggo Sport. "Alle kansen die we kregen maakten we af en dan zie je toch de vermoeidheid van de doordeweekse wedstrijd."

De goals en vorm van Santiago Gimenez komen ter sprake, een speler waar Te Kloese zich vorige transferzomer hard voor moest maken: "Hij komt met een jetlag het veld op(tegen sc Heerenveen red.) en scoort gelijk een doelpunt. Ik vond dat hij gisteren heel gretig het veld op kwam. Ik vond het een hele goeie goal en dat gaf het team ook echt spirit." Marco van Basten vond Feyenoord juist wel goed spelen, beter dan tegen Celtic in de Champions League.

Te Kloese ziet dat Feyenoord de ene voltreffer na de andere heeft gescout en prijst zijn scoutingsapparaat maar ook het karakter van de spelers die momenteel bij Feyenoord rondlopen: "Je ziet jongens als Hancko, Gimenez en Wieffer echt groeien. Prachtig om te zien dat jongens als Gimenez ook al hun verantwoordelijkheid nemen. Ik ben zoals gisteren echt wel benieuwd hoe de jongens daar tegenop boksen in zo'n wedstrijd. Want stel dat Gimenez straks zich staande houdt in de Champions League en Hancko zich net zo laat zien als in de Eredivisie. Die jongen leeft daar echt zo naartoe. Die wilde écht bij Feyenoord blijven om dit mee te maken."

Te Kloese zegt dat hij met de technische leiding geen 'gokjes' meer doet op de transfermarkt en juist meer investeert in het laten slagen van talentvolle spelers: "We hebben echt veel meer geïnvesteerd in begeleiding. We hebben echt wel geleerd van Sinisterra die in z'n eentje in zo'n appartement zat. Neem bijvoorbeeld Minteh die komt nu lekker op het fietsje, maar hij komt uit Denemarken op z'n achttiende."

De sportdirecteur gaat verder met zijn voorbeelden: "Zoals bij Ueda hebben we echt iemand voor de begeleiding van zijn vrouw ook bijvoorbeeld. Dat is ook echt niet nieuw." Voor de lange termijn is Te Kloese ook dagelijks bezig met de visie en missie van Feyenoord om de successen geen incidenten te laten worden: "De uitdaging is ook wanneer het goed gaat om het te managen en om daar ook continuïteit aan te geven." De heren aan tafel wijten veel van het succes aan de trainer Arne Slot, daar gaat Dennis te Kloese maar deels in mee: "Ik hoop dat Arne nog jaren bij ons trainer is, maar dan moet je ook wel realistisch blijven. Hij is gewoon heel erg goed en ambitieus. Het is ook niet zo dat je straks overvallen moet worden als er iemand vertrekt maar dat je gelijk kunt kijken naar de opvolging."

Lees ook