Gullit snapt niets van Ajax en KNVB: 'Eigenlijk beloon je diegene'

Gullit snapt niets van Ajax en KNVB: 'Eigenlijk beloon je diegene'

41 reacties 41
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord kijkt met een dubbel gevoel terug op de Klassieker, de Rotterdammers leidden na 55 minuten met 0-3. De wedstrijd eindigde echter voorttijdig in chaos door vuurwerk op het veld en werd gestaakt zoals besloten door scheidsrechter Serdar Gözübüyük en de lokale driehoek. In Rondo op Ziggo Sport is, naast Ruud Gullit, Marco van Basten en Khalid Boulahrouz, algemeen directeur Dennis te Kloese te gast en vanzelfsprekend wordt hem gevraagd naar de wedstrijd van zondag.

Wytse van der Goot vraagt of het overleg de hele dag moest duren, waarop de directeur reageert: "We begonnen inderdaad vanochtend al heel vroeg. Daarna waren er nog andere zaken maar daarna hoorden we pas in de middag dat we woensdag weer terug moeten, ja." De algemeen directeur van Feyenoord zegt het enorm zonde te vinden voor de selectie en de jonge spelers: "Nou ik denk dat je eigenlijk hier niet veel winnaars hebt. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad na een 0-3 bij Ajax, wat een kutdag."

Te Kloese wordt gevraagd of het een serieuze optie was om de stand als eindstand te nemen. De Algemeen directeur vindt van wel, ook omdat men helemaal klaar was met de wedstrijd: "Voor ons wel, niks ten nadele van Ajax maar dit was dusdanig slecht, het was 0-3. Dit was het moment om zo iets te doen." Volgens Ruud Gullit is het de wereld op z'n kop momenteel bij de afhandeling: "Ze zaten er doorheen hè, nu kunnen ze woensdag weer fris beginnen. Eigenlijk beloon je diegene die de spullen op het veld hebben gegooid. Sinds we zijn gaan staken om die bekertjes heb ik nog nooit zoveel bekers op het veld gezien. En nu hoor ik nog ook dat Ajax juridische stappen overweegt, dat kan toch niet!"

Marco van Basten sluit zich daar volledig bij aan: "Feyenoord kan hier niks aan doen en dan moet je als Ajax gewoon op de blaren gaan zitten. Het stond op dat moment 0-3, dan heb je 0-3 verloren. Of desnoods 0-5." Volgens Te Kloese was in een vergelijkbare situatie de wedstrijd in Rotterdam ook gestaakt, maar: "Wij hebben wel die netten dus ik zit een stuk rustiger kan ik je zeggen." 

Lees ook