Te Kloese: 'Een groot compliment voor de jeugdopleiding'

Te Kloese: 'Een groot compliment voor de jeugdopleiding'

Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

In het praatprogramma Rondo op Ziggo Sport verwelkomt men Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord. De sportbestuurder gaat daar verder in op de transfermarkt, de omstreden Ajax-Feyenoord-wedstrijd, het besluit van de KNVB om de wedstrijd op 27 september te hervatten en andere actuele onderwerpen omtrent de club.

Te Kloese wordt gevraagd of hij spelers die bij Feyenoord zijn vertrokken nog volgt, daar antwoordt hij op: "Ik ben vaak ook persoonlijk betrokken geweest bij de onderhandelingen dus ik vind het leuk om de jongens te blijven volgens. Vorig jaar met Senesi en Sinisterra en Malacia al. Maar dit jaar zeker met Kökçü ook omdat we familie goed kennen. En het is goed als hij nog een stap maakt." De algemeen directeur zegt dat de club een doorverkooppercentage van 25% heeft weten te bedingen. 

Marco van Basten ziet Kökçü ook als een hele fijne voetballer die steeds maar beter blijft worden. Te Kloese prijst de carrièreplanning van de middenvelder: "Het is juist goed als speler het bij hun volgende club ook goed doen. Dat is een groot compliment voor de jeugdopleiding." Volgens Ruud Gullit komen bij Feyenoord steeds de talenten door op het moment dat het slecht ging met de club.

De voormalig Feyenoorder vraagt Te Kloese of het nieuwe complex heeft bijgedragen aan het steeds hogere niveau van de club. "Als je nu kijkt bij Varkenoord of 1908 dat is allemaal zo goed geregeld, dat is echt van Champions League kwaliteit." Ook Boulahrouz, die regelmatig bij het team van Robin van Persie komt kijken beaamt dat. "Daar is niks aan gelogen, echt topkwaliteit."

Lees ook