'Dan is het niet gek dat het de eerste helft heel erg in evenwicht is'

4 reacties 4
Bron: Rijnmond.nl

Feyenoord speelde dinsdagavond in De Kuip de eerste wedstrijd in de Champions League. Celtic FC was de tegenstander. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers.

Na afloop blikte de mannen van Rijnmond terug op de wedstrijd. Feyenoord begon niet heel goed aan de wedstrijd. 'Dat de spanning erbij zit, ja dat snap ik', zegt Dennis Kranenburg in de FC Rijnmond Podcast die is geplaatst op de website van Rijnmond. 'Je zag ook in de eerste helft dat er op een gegeven moment een blessurebehandeling was bij Celtic, en hij riep gelijk een aantal spelers naar de kant om een aantal kleine omzettingen te doen, omdat hij vond dat Feyenoord niet genoeg grip kreeg op het afjagen van de verdediging van Celtic. Hij heeft wat kleine omzettingen gedaan en de tweede helft pakte dat helemaal goed uit.'

Dennis van Eersel wil benadrukken dat Celtic FC gewoon een goede ploeg is. 'Die zelf ook graag de bal wil hebben, die ook dominant wil zijn. het is gewoon echt een goede tegenstander. Dan is het niet gek dat het de eerste helft heel erg in evenwicht is. Ik vond beide ploegen, vooral in verdedigend opzicht, een hele goede eerste helft spelen, want beide teams hebben niets of nauwelijks iet weg gegeven.'

Een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord was Calvin Stengs, die voor de 1-0 zorgde. 'Als je veel speelt en je werkt met een trainer waar je eerder succesvol hebt samengewerkt en je voelt het vertrouwen, dan krijg je dus dit soort wedstrijden, dat je dus belangrijk bent met een goal, met een assist, dan ga je ook leveren, dat is logisch', zegt Kranenburg.