HUURLINGEN | 't Zand maakte eerste goals in betaald voetbal, Kasanwirjo begint sterk in Oostenrijk

HUURLINGEN | 't Zand maakte eerste goals in betaald voetbal, Kasanwirjo begint sterk in Oostenrijk

5 reacties 5
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Spelers die minder dan 45 minuten spelen worden niet met een cijfer beoordeeld.

Antef Tsoungui (FC Dordrecht)
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-3
Positie ranglijst: 15e
Tsoungui was de speler die de meeste passes uitvoerde van iedereen op het veld (69) wat resulteerde in een passnauwkeurigheid van 79%. Hij gaf negen nauwkeurige dieptepasses. De Engelsman won negen keer de bal terug en had één geslaagde tackle. Hij won vier van zijn zeven duels en wist zelfs drie keer uit te halen maar de drie schoten gingen niet op doel. Tsoungui, die ook nog een gele kaart kreeg, werd door Fotmob beoordeeld met een 6,7.

Ilias Sebaoui (FC Dordrecht)
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-3
Positie ranglijst: 15e
De Belgische middenvelder Sebaoui speelde 59 minuten mee. Hij was goed voor drie nauwkeurige dieptepasses en in totaal een passnauwkeurigheid van 85%. Hij won twee keer de bal terug en won vijf van zijn 11 duels. Hij kreeg van Fotmob een 6,4.

Shiloh ‘t Zand (FC Dordrecht)
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-3
Positie ranglijst: 15e
Ook ’t Zand heeft inmiddels zijn eerste doelpunten gemaakt in het betaalde voetbal. Hij was twee keer trefzeker in de spectaculaire comeback van de Dordrechtenaren. ’t Zand had een passnauwkeurigheid van 63% en had één geslaagde dribbel. Verdedigend deed hij ook zijn werk; de middenvelder verdedigde twee keer de bal uit en won vier keer de bal terug. Vijf van zijn elf duels werden gewonnen. Na 82 minuten werd hij gewisseld en werd hij door Fotmob beoordeeld met een dikke 8,5.

Korede Osundina (FC Dordrecht)
FC Dordrecht – Jong FC Utrecht 3-3
Positie ranglijst: 15e
Korede Osundina zat door trieste familieomstandigheden nog niet bij de wedstrijdselectie. Afgelopen week is zijn moeder overleden. Osundina is op dit moment in Amerika. FR-Fans.nl wenst Osundina veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Thijs Jansen (De Graafschap)
Jong PSV – De Graafschap 1-3
Positie ranglijst: 10e
Opnieuw zat Thijs Jansen 90 minuten op de bank.

Lennard Hartjes (Excelsior)
Excelsior – Almere City FC 0-0
Positie ranglijst: 10e
Hartjes kampt met een blessure en is voorlopig uit de roulatie.

Mimeirhel Benita (Excelsior)
Excelsior – Almere City FC 0-0
Positie ranglijst: 10e
Benita zat 90 minuten op de bank.

Patrik Wålemark (sc Heerenveen)
Feyenoord – sc Heerenveen 6-1
Positie ranglijst: 11e
De Zweedse vleugelaanvaller zat niet bij de wedstrijdselectie.

Ramon Hendriks (Vitesse)
Vitesse – RKC Waalwijk 0-2
Positie ranglijst: 14e
Hendriks mocht 20 minuten spelen tegen RKC Waalwijk. Hij had een passnauwkeurigheid van 85% doordat 17 van de 20 passes aan te laten komen bij een teamgenoot. Hij won twee keer de bal terug en maakte één tackle die meteen succesvol was. Hij won vier van zijn vijf duels.

Tidjany Touré (Gil Vicente FC)
Gil Vicente FC – GD Estoril-Praia 5-3
Positie ranglijst: 9e
Touré kwam in de 63e minuut in het veld en creëerde één kans. Hij had een passnauwkeurigheid van 80% en gaf twee passes naar het aanvallende gebied. Verder maakte hij geen noemenswaardige indruk in een waar doelpuntenfestijn.

Ezequiel Bullaude (CA Boca Juniors)
Defensa y Justicia – CA Boca Juniors 1-0
Positie ranglijst: 12e in groep B
Bullaude mocht met nog 23 minuten te gaan invallen. Hij had in deze periode een passnauwkeurigheid van 93% en gaf twee nauwkeurige dieptepasses. Hij won één keer de bal terug en won twee van zijn vijf duels.
 
Marcus Pedersen (US Sassuolo)
Frosinone Calcio – US Sassuolo 4-2
Positie ranglijst: 17e
Een slechte middag voor Pedersen en co, na een 4-2 verliespartij tegen Frosinone Calcio. Pedersen mocht in de tweede helft 37 minuten meespelen en had daarin een schot maar niet op doel. Hij had een passnauwkeurigheid van 57% en was verdedigend aardig. Zo verdedigde hij twee keer de bal uit en won hij twee keer de bal terug. Hij won één van zijn drie duels. 

Neraysho Kasanwirjo (SK Rapid Wien)
SK Rapid Wien – Wolfsberger AC 3-3
Positie ranglijst: 6e
Kasanwirjo maakte in zijn eerste officiële wedstrijd meteen zijn basisdebuut. De verdediger begon op de rechtsbackpositie en speelde de hele wedstrijd. Hij had een passnauwkeurigheid van 65% en wist zelfs drie kansen te creëren. Hij won zes keer de bal terug, onderschepte drie keer een aanval en verdedigde vijf keer de bal uit. Hij won zes van zijn tien duels en maakte ondanks een gele kaart een sterke indruk. Fotmob beoordeelde Kasanwirjo met een 7,4. 

Lees meer over
Lees ook