'Als Feyenoord dat niveau weer haalt dan ben ik benieuwd of dat ook in de Champions League tot een grote overwinning kan leiden'

'Als Feyenoord dat niveau weer haalt dan ben ik benieuwd of dat ook in de Champions League tot een grote overwinning kan leiden'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Feyenoord won afgelopen zaterdag met speelsgemak van sc Heerenveen. De Rotterdammers speelden goed en lieten zien klaar te zijn voor de Champions League. In de in de AD voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Mikos Gouka zijn licht erover schijnen. 

De Rotterdammers verspeelden vier punten in de eerste twee wedstrijden, Slot vond dat Feyenoord toen ook al goed voetbal speelden. Gouka zag afgelopen zaterdag wel een heel goed Feyenoord "Feyenoord is wel heel goed in het vrij spelen van de vrije man. Ze hebben twee of drie opties om er onderuit te voetballen. Tegen Sparta was vooral het laatste stukje voorin wat ontbrak. Met nu Ivanusec en Paixão is het wel kassa voorin."

Feyenoord moet dinsdag tegen Celtic en volgende week zondag tegen Ajax. Met name Ajax lijkt een gewillig slachtoffer te worden, Feyenoord speelt veel als Brighton dat nog iets beter is dan de Rotterdammers. "Als Feyenoord daar veel beter blijkt dan Ajax dan komt er daarna nog een betere variant naar Amsterdam."

In het begin was Feyenoord zoekende op het middenveld. Is er nou echt wat aangepast? "Ik denk dat het grootste verschil is dat de spelers voor Stengs effectiever zijn. Achterin stond het altijd al goed. Stengs is een speler die aan de bal heel goed is, maar heeft niet het pressen als een Til en Szymanski. Alleen bij Feyenoord waren ze niet altijd tevreden hoe de voortgang was bij Szymanski als hij aan de bal kwam", aldus Gouka die weet dat je afhankelijk bent van de spelers om je heen. "Grootste voordeel voor die jongens is, dat ze voorin veel effectiever zijn dan in het begin van het seizoen. Dat voetbal waar Slot van zegt dat het het beste voetbal is wat onder zijn leiding is gespeeld. Zo zie je dus dat mensen bij Feyenoord nu met een telraam naar de Kuip komen."

Komende dinsdag gaat Feyenoord van start in de Champions League. "Als Feyenoord dat niveau weer haalt dan ben ik benieuwd of dat ook in de Champions League tot een grote overwinning kan leiden. Het is afhankelijk van hoe Celtic zich gaat opstellen. Gaat Celtic zich aanpassen aan Feyenoord of denken de scouts van Celtic. Hoe Heerenveen dat vast zette snappen we niets van."

Lees meer over
Lees ook