Slot: 'En diegene die er dan staat zal ze binnen moeten lopen'

Slot: 'En diegene die er dan staat zal ze binnen moeten lopen'

10 reacties 10
Bron: Feyenoord.nl
Foto: VK Sportphoto

Arne Slot zal moeten puzzelen voor de spitspositie in de wedstrijd van komende dinsdag in de Champions League tegen Celtic FC. De Rotterdammers kunnen niet beschikken over Santiago Gimenez vanwege een schorsing, maar ook niet over Ayase Ueda, die geblesseerd terugkeerde van de interlandperiode met Japan.

Slot kreeg tijdens de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen sc Heerenveen veel vragen hoe hij dit gaat oplossen, aangezien de Rotterdammers eigenlijk maar twee echte spitsen in de selectie hebben. De trainer van Feyenoord beaamt dat er maar twee echte spitsen zijn. 'Maar waar wij altijd wel op zoek zijn, zeker ik ook, zijn spelers die op meerdere posities uit de voeten kunnen', aldus Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op de YouTube pagina van Feyenoord. 'We hebben ook afgelopen jaren al eens een situatie gehad, bijvoorbeeld Ueda kwam vrij laat, Santiago Gimenez zat nog op de Gold Cup, dus we hebben het ook al een tijd lang moeten invullen zonder deze spelers. Niet al te succesvol overigens, maar dat ter zijde', lacht Slot. 'Maar misschien spelen we nu ook wel beter voetbal als team.'

De trainer van Feyenoord heeft vertrouwen dat het goed gaat komen, ook zonder Gimenez en Ueda. 'En ik heb al heel vaak gezegd dat het tot op heden eigenlijk uitwijst dat het niet zoveel uitwijst wie er in de spits staat, want iedereen die er staat schiet die bal wel binnen. Nu moeten we zorgen dat dat nu ook weer gaat gebeuren, dat we gewoon dusdanig goed veldspel hebben dat die ballen wel voor de goal komen. En diegene die er dan staat zal ze binnen moeten lopen.'

Slot lijkt systeem niet om te gooien
Slot geeft aan dat hij in zijn hoofd wel een scenario heeft dat hij mogelijk het systeem om gaat gooien vanwege het ontbreken van spitsen, al komt hij dan vaak tot de conclussie dat je dan zoveel vastigheid weggooit, wat niet opweegt tegen het gemis van de spits.

Gimenez lijkt overigens wel gewoon te starten in de wedstrijd van komende zaterdag tegen sc Heerenveen, ondanks de jetlag die hij heeft vanwege zijn interlandperiode bij Mexico.

Lees ook