'Ik heb genoten van Feyenoord'

'Ik heb genoten van Feyenoord'

76 reacties 76
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord sleepte in de slotfase tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel uit het vuur. In de eerste helft hadden de Kuipbewoners een matig optreden, maar de tweede helft werd er meer gestreden. In AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad geeft Maarten Wijffels aan genoten te hebben van de spirit van Feyenoord. 

Wijffels had genoten van het voetbal weekend en ook van Feyenoord. “Ik heb genoten van Feyenoord. Die speelden wel om echt te winnen. Ook heb ik genoten van Arne Slot. Maakt in zijn derde seizoen voor het eerst tegenwind mee. Hij fietste er doorheen in het vak. En nu krijgt hij ze, maar wat doet hij op de persconferentie dichtbij het spel blijven. Geen containerbegrippen, maar analyseren", aldus Wijffels. 

Verhoeff geeft aan dat Slot wel praat met tegenstellingen, maar daar is Wijffels het niet mee eens. "Hij praat niet in containerbegrippen, maar in voetbaltermen. Dat moet altijd zo zijn. Feyenoord heeft probleem dat er spelers zijn gehaald die niet beter zijn. Stengs maakt die Feyenoord niet beter. Nog niet in ieder geval."

Feyenoord en met name Slot lijkt nog zoekende naar de juiste opstelling. "Slot blijft de komende weken nog wel zoekende. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Je moet iets ontwikkelen om het elftal in beweging te krijgen. Het zit hem niet in dat je er kwalitatief gezien betere spelers bij hebt gekregen. Behalve die Japanner, dat wordt een sensatie in Nederland. Hij kan koppen, hij kan springen, hij kan schieten en positie kiezen."

Wijffels denkt overigens wel dat Slot gek wordt dat een Luka Ivanušec nog niet binnen is, maar Josip Sutalo wel bij Ajax binnen is van dezelfde club. "Als je nu ziet dat Ajax een speler binnenhaalt en jij nog niet. Daar wordt je natuurlijk gek van."

 

Lees ook