UPDATE | VI: 'Feyenoord bedingt doorverkooppercentage bij transfer Pedersen'

UPDATE | VI: 'Feyenoord bedingt doorverkooppercentage bij transfer Pedersen'

94 reacties 94
Foto: Pro Shots

Marcus Pedersen gaat in eerste instantie uitgeleend worden aan US Sassuolo, zo meldt Fabrizio Romano op X (Twitter). Na dit seizoen is de kans aanwezig dat de Italianen aan een verplichte koopoptie moeten voldoen.

Volgens de transferexpert wordt de Noorse rechtsback eerst één seizoen verhuurd aan de Italianen. Als Sassuolo zich handhaaft in de Serie A óf als hij in 20 wedstrijden dit seizoen minimaal 45 minuten speelt, moet US Sassuolo aan een verplichte koopoptie van zes miljoen euro voldoen. Daar bovenop komt nog een bonus van één miljoen euro.

Pedersen kwam in de zomer van 2021 over van Molde FK. Hij was vorig seizoen goed voor één goal en twee assists in 41 officiële wedstrijden.

UPDATE
Volgens Voetbal International bedraagt het transferbedrag zeven miljoen euro en daar zou een bonus van één miljoen euro bovenop komen. Ook heeft Feyenoord een doorverkooppercentage in de deal meegenomen. Waar Fabrizio Romano eerder meldde in een tweet dat het een huurdeal met verplichte koopoptie zou zijn, heeft de transferexpert deze berichtgeving inmiddels verwijderd. De Telegraaf kwam echter even later met hetzelfde nieuws over een huurdeal.

Lees ook