HUURLINGEN | Wålemark laat kwaliteiten zien met twee treffers in vier minuten

7 reacties 7

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – BV De Graafschap 2-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Sebaoui was belangrijk in de 2-1 overwinning op de Superboeren. Al vroeg in de wedstrijd tekende hij voor een mooie treffer. ’t Zand speelde 88 minuten mee en creëerde in die tijd twee kansen en schoot één keer. Hij gaf drie nauwkeurige dieptepasses en won vijf keer de  bal terug voor zijn ploeg. Osundina mocht het de gehele tweede helft laten zien. Ondanks dat hij twee keer tot schieten kon komen kon hij niet scoren. Tsoungui heeft een enkelblessure opgelopen en zat niet bij de wedstrijdselectie. Hij mist volgens RTV Dordrecht journalist Corrado Francke op X ook de wedstrijden tegen NAC Breda, TOP Oss en sc Cambuur.

Thijs Jansen
Jansen incasseerde het mooie doelpunt van mede-huurling Sebaoui. Hij liet in de tweede helft helaas opnieuw een bal door. Hij was wel goed voor één redding.

Excelsior – PSV 0-2
Mimeirhel Benita
Met Benita in de basis als linksback hielden de Rotterdammers lang stand tegen de koploper van de Eredivisie. In de 58e minuut kwam PSV via Mauro Junior pas tot scoren en Bakayoko zette vier minuten later de eindstand op het bord. Benita was prima op de linksbackpositie: hij won vier keer de bal terug, onderschepte vier keer de bal, verdedigde zes keer uit en blokkeerde twee schoten.

PEC Zwolle – Excelsior 2-1
Na enkele basisplaatsen begon Benita weer op de bank. Hij mocht in de 64e minuut invallen, twee minuten voordat Velanas de 2-0 op het scorebord zette. Duijvestijn deed in de 86e minuut nog wat terug maar het mocht niet meer baten. Excelsior moet uitkijken, want FC Volendam hijgt al in de nek.

sc Heerenveen – FC Twente 3-3
Patrik Wålemark
In een doelpuntrijk duel trok niemand aan het langste eind. FC Twente kwam binnen het kwartier op 0-2. In de rust stond het 2-3 en de wedstrijd eindigde in 3-3. Wålemark werd in de rust klaargestoomd om te spelen. Hij kon zijn ploeg helaas niet meer helpen aan de winst.

sc Heerenveen – FC Utrecht 2-3
Eindelijk hebben we weer gezien welke kwaliteiten onze Zweedse vleugelspeler in huis heeft. Wat een troosteloze 0-3 nederlaag leek te worden, werd verkleind tot 2-3 met dank aan twee goals van de vleugelaanvaller die er in de 57e minuut inkwam. In de 90e minuut nam hij een bal op de borst aan buiten de zestien en knalde hem in één keer achter Barkas. In de 94e minuut schoot hij weer een bal binnen, maar helaas was het te weinig om nog voor het gelijke spel te gaan.

Vitesse – Sparta Rotterdam 1-4
Ramon Hendriks
Een kansloze avond voor Vitesse in eigen stadion. De ruststand was 1-3 en na rust maakte Eerdhuijzen 1-4 en tekende zo al vroeg in de tweede helft voor de eindstand. Hendriks stond redelijk te verdedigen maar kon niet alle aanvallen van de Rotterdammers stoppen. De verdediger won zes keer de bal terug en verdedigde zeven keer de bal uit. Hij won zeven van zijn tien duels.

Vitesse – N.E.C. Nijmegen 0-3
Voor het eerst sinds 2016 wist N.E.C. Nijmegen weer eens de derby tussen hen en Vitesse te winnen. Hendriks en zijn teamgenoten hebben een ultiem wonder nodig om volgend seizoen in de Eredivisie te blijven in plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Hendriks won negen keer de bal terug en onderschepte één aanval. Hij won bijna al zijn duels: acht van de elf werden gewonnen.

Rio Ave FC – Gil Vicente FC 3-0
Tidjany Touré
Een kansloze middag voor Touré en teamgenoten in Portugal. Al vroeg na rust stond de eindstand al op het bord. Touré was de speler met de meeste nauwkeurige passes (94%, vijftien passes) die 45 minuten of langer heeft gespeeld. Hij creëerde één kans en schoot één keer op doel. In de 61e minuut was het einde wedstrijd voor hem. Niet vanwege een wissel maar vanwege een rode kaart, nadat hij geel kreeg en in de 24e minuut ook al geel had gekregen. Hij mist de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen Sporting Clube de Portugal. Gil Vicente FC staat ook dichtbij de degradatiestreep, uitkijken geblazen dus.

US Salernitana 1919 – US Sassuolo 2-2
Marcus Holmgren Pedersen
Pedersen en co speelden tegen het team onder zich, de nummer laatst dat met tien punten minder al zo goed als gedegradeerd is. Een mooi moment om eindelijk weer belangrijke punten te pakken, zou je zeggen. Nee, hoewel de club 1-2 voorstond lieten ze US Salernitana 1919 in de 91e minuut gelijkmaken. Pedersen kon er weinig aan doen, hij zat vanwege een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Naast Vitesse, Excelsior en Gil Vicente FC moet ook US Sassuolo inmiddels echt vrezen voor degradatie. Met nog maar weinig wedstrijden staat de ploeg van Pedersen twee punten onder de veilige zeventiende plek. In het seizoen 2012/2023 speelde deze club voor het laatst in de Serie B.

Nacional Potosí – CA Boca Juniors (COPA SUDAMERICANA) 0-0
Ezequiel Bullaude
In de 64e minuut mocht Bullaude invallen in een gelijk opgaande wedstrijd. Voor zijn wissel was er niet gescoord en dat werd er na zijn wissel ook niet. Verder had de middenvelder geen noemenswaardige acties.

CA Newell’s Old Boys – CA Boca Juniors 1-3
Bullaude zat niet bij de wedstrijdselectie.

CA Boca Juniors – Club Sportivo Trinidense (COPA SUDAMERICANA) 1-0
Bullaude zat 90 minuten op de bank.

DSV Leoben – SK Rapid Wien (ÖFB CUP) 0-3
Neraysho Kasanwirjo
Kasanwirjo speelde 90 minuten lang mee in het bekerduel tegen DSV Leoben. Een eigen goal en een goal in de laatste minuut zorgden voor de overwinning.

Red Bull Salzburg – SK Rapid Wien 1-1
Een wedstrijd die tot het eind spannend bleef: in de 87e minuut was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam via Konate. Lang leek het hierin te eindigen totdat het team van Kasanwirjo in de 96e minuut een penalty kreeg. Grüll benutte deze en tekende voor de 1-1 eindstand. Kasanwirjo pakte een gele kaart maar stond verdedigend goed zijn man. Hij won vijf van zijn acht duels en won zeven keer de bal terug.