Bron: FR-Fans.nl

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

NAC Breda – FC Dordrecht 1-4
Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Shiloh 't Zand
In deze prachtige overwinning van FC Dordrecht op NAC Breda lieten vooral de Feyenoord huurlingen zich weer zien. Ilias Sebaoui maakte alweer zijn tiende goal in de Keuken Kampioen Divisie. Tevens gaf hij ook zijn zesde assist. ’t Zand speelde een keurige wedstrijd en blonk vooral uit in zijn passing met een passnauwkeurigheid van 88%. Osundina kwam er in de 63e minuut en was twee minuten later meteen trefzeker en besliste de wedstrijd definitief. Tsoungui speelt door zijn blessure nog altijd niet mee. Met nog vier duels te gaan staat FC Dordrecht nog zeven punten achter Roda JC Kerkrade, dat met een tweede plaats direct promoveert.

BV De Graafschap – Telstar 5-1
Thijs Jansen
De Graafschap kwam snel op achterstand maar keerde dit om en haalde vervolgens hard uit door met 5-1 te winnen. Jansen liet Telstar-aanvaller Plat weliswaar een omhaal scoren, hij was daarna wel goed voor twee reddingen. Voor één van de twee moest hij een duik verrichten. De Superboeren staan met nog vier duels op het programma met 58 punten op de zesde plek.

Excelsior – FC Volendam 4-0
Mimeirhel Benita
In een belangrijke degradatiekraker stond het team van Benita op. Voor het eerst sinds 19 januari werd er weer gewonnen en hoe. FC Volendam werd met 4-0 weggespeeld. Benita stond in de basis en was belangrijk met een assist bij de 4-0, zijn eerste assist dit seizoen. Hij won vier keer de bal terug en onderschepte twee aanvallen. De verdediger pakte wel een gele kaart in de 26e minuut. Excelsior staat op dit moment op plek 15, de veilige plek, maar de hete adem van RKC Waalwijk kan met één punt onder het team van Benita en Hartjes gevoeld worden.

Heracles Almelo – sc Heerenveen 0-2
Patrik Wålemark
In een duel waar twee doelpunten van Heracles Almelo afgekeurd werden vanwege de opmerkelijke buitenspelregel trok het sc Heerenveen van Wålemark aan het langste eind. Van Amersfoort besliste de wedstrijd in de 88e minuut. De Zweed speelde 70 minuten mee en creëerde twee grote kansen. Hij schoot vier keer waarvan er één op doel ging. Sc Heerenveen heeft met zes punten achterstand nog altijd zicht op de playoffs. Wie weet zelfs al met vier punten achterstand, als door de bekerwinst van Feyenoord ook plek negen aan de playoffs mee gaat doen.

PSV – Vitesse 6-0
Ramon Hendriks
Vitesse krijgt kansloze nederlaag na kansloze nederlaag om de oren. Dit weekend werd er opnieuw ruim verloren, dit keer bij de aankomend landskampioen. Hendriks moest zes tegengoals verwerken. De verdediger speelde een matige wedstrijd. Hij won wel vijf van zijn zes duels en won drie keer de bal terug. Het doek lijkt gevallen voor Vitesse. In vier duels moeten er nog minimaal acht punten gepakt worden om RKC Waalwijk in te halen, als zij ook niet ineens punten gaan pakken.

Gil Vicente FC – Sporting Clube de Portugal 0-4
Tidjany Touré
Na een 3-0 verlies tegen Rio Ave FC werd er opnieuw ruim verloren, dit keer 0-4 in eigen huis tegen Sporting Clube de Portugal. Touré deed niet mee vanwege een schorsin. Het team van Touré, dat naar verluidt de koopoptie op de aanvaller wil lichten, moet nog altijd vrezen voor deelname aan de playoffs voor degradatie.

US Sassuolo – AC Milan 3-3
Marcus Holmgren Pedersen
Even leek het team van Pedersen voor eens stunt te zorgen. In de 53e minuut stonden ze 3-1 voor tegen de nummer twee van Italië, AC Milan. Helaas konden ze dit niet volhouden en stond het in de 84e minuut alweer 3-3. Pedersen deed niet mee vanwege een blessure. Toch betekent het gelijkspel een belangrijk punt in de degradatiestrijd. Met nog zes speelrondes te gaan zit er nog altijd maar een verschil van vijf punten tussen plek 19 en plek 14.

Estudiantes - CA Boca Juniors 1-0
Ezequiel Bullaude
Ezequiel Bullaude zat niet bij de wedstrijdselectie van zijn team dat verloor uit bij Estudiantes.

SK Rapid Wien – SK Austria Klagenfurt 1-1
Neraysho Kasanwirjo
Het team van Kasanwirjo kon een vroege voorsprong niet behouden. In de 55e minuut gaven ze de voorsprong weg en dat werd ook de eindstand. Kasanwirjo deed niet mee nadat hij in het vorige duel tegen Red Bull Salzburg zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en dus niet mee mocht doen.