Slot: 'Ik hoop dat Bart dat vandaag beter gaat doen dan dat we afgelopen wedstrijd gedaan hebben'

Slot: 'Ik hoop dat Bart dat vandaag beter gaat doen dan dat we afgelopen wedstrijd gedaan hebben'

15 reacties 15
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Nieuweling Bart Nieuwkoop begint vandaag in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard meteen in de basis. Arne Slot heeft hem als rechtsback opgesteld.

Voor aanvang van de wedstrijd reageerde Slot op zijn keuze om met Nieuwkoop te starten. 'We hebben een aantal spelers die die posities goed in kunnen vullen van rechts centraal en rechtsback', aldus Slot tegen ESPN. 'Pedersen en Nieuwkoop zijn dan de eersten die door mijn hoofd gaan. Gelijkwaardige spelers.'

Dat Slot uiteindelijk gekozen heeft voor Nieuwkoop heeft ook te maken met de wedstrijd van vorige week tegen PSV. 'Ik was niet compleet tevreden hoe we de naar binnen spelende Noa Lang van de week hebben opgepakt in de communicatie. Ik hoop dat Bart dat vandaag beter gaat doen dan dat we afgelopen wedstrijd gedaan hebben. Omdat Córdoba ook een speler is die veel aan de binnenkant speelt.' Neraysho Kasanwirjo zit niet bij de selectie. Slot vindt hem wel selectie-waardig en hij traint goed, maar vanwege de vele keuzes die Slot op die positie heeft, kiest hij er toch voor om hem niet in de selectie op te nemen.

Op het middenveld start Quinten Timber. Rechtsbuiten start Calvin Stengs. 'Ik denk dat wij in onze selectie geen echte nummer tien hebben', aldus Slot die er aan toevoegt dat er niemand is in de selectie die daar heel zijn leven heeft gespeeld. 'Quinten heeft daar een paar keer gespeeld. Calvin heeft daar gespeeld.' Slot verwacht dat Nieuwkoop en Stengs een goed koppeltje kan zijn.

Lees meer over
Lees ook