FR-Targets | Wordt Nino het nieuwe Braziliaanse bloed bij Feyenoord?

FR-Targets | Wordt Nino het nieuwe Braziliaanse bloed bij Feyenoord?

56 reacties 56
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek FR-Targets bespreken wij welke spelers er bij Feyenoord op de radar staan om eventueel aangetrokken te worden. Dit keer bespreken wij Nino.


De 26-jarige ‘Nino’ staat in de belangstelling van de Rotterdammers, waar Feyenoord binnenkort concreet zal worden voor de centrale verdediger volgens 1908.nl. Zo zou de Braziliaan de opvolger kunnen worden bij het aanstaande vertrek van Geertruida. 


Jeugd
Marcilio Florencio Mota Filho, ofwel ‘Nino’, werd op 10 april 1997 geboren in Recife, Brazilië. De 1.88 meter lange verdediger speelde in de jeugd voor Sport Recife en Criciúma. Bij Criciúma doorliep de Braziliaan het grootste gedeelte van de jeugdopleiding, waar hij in 2016 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. 


Criciúma
In het seizoen 2016/2017 kwam de centrale verdediger uit in de Serie B van Brazilië, waar hij 24 wedstrijden speelde. Hierin kreeg hij drie gele kaarten. Het seizoen erop speelde de Braziliaan wederom in de Serie B. Hij speelde 29 competitiewedstrijden en wist daarin één keer te scoren en kreeg vijf gele kaarten. De centrale verdediger was dat seizoen opgevallen, waardoor Fluminense hem voor een seizoen ging huren. Nino mocht het nu op het hoogste niveau van Brazilië laten zien. 

 

Fluminense
In zijn eerste seizoen in de Série A was de talentvolle Braziliaan direct basisspeler en speelde 36 competitiewedstrijden, waarin hij één keer scoorde, één assist leverde en zeven gele kaarten pakte. Nino deed het naar behoren, waardoor Fluminense de verdediger definitief voor één miljoen euro overnam van Criciúma. Het seizoen 2019/2020 verliep wederom uitstekend voor de Braziliaan, waar hij in 26 competitiewedstrijden drie keer scoorde, vijf gele kaarten kreeg en één rode kaart. Nino liet dus blijken ook van meerwaarde te zijn voor het doel van de tegenstander. In het seizoen 2020/2021 speelde Nino 25 competitiewedstrijden, waarin hij twee keer het net trof, twee assists gaf en daarnaast zes gele kaarten kreeg. De verdediger is er dus niet vies van om een duel hard aan te gaan. Daarnaast speelde de Braziliaan acht wedstrijden in de Copa Libertadores. Het seizoen 2021/2022 verliep kwa doelpunten minder voorspoedig voor het Feyenoord-target. Zo kwam hij niet tot scoren of het geven van een assist in 30 gespeelde competitiewedstrijden. Het seizoen 2022/2023 draait nog op volle toeren in Brazilië, waar de centrale verdediger inmiddels zestien competitiewedstrijden heeft gespeeld. Hierin wist hij twee keer te scoren en één rode kaart te pakken. Verder heeft Nino zes wedstrijden in de Copa Libertadores gespeeld, waarin hij één keer het net trof. In al deze wedstrijden was de centrale verdediger bovendien aanvoerder.    


Feyenoord
Met het waarschijnlijke vertrek van Geertruida, lijkt Feyenoord te schakelen naar een nieuwe sterkhouder in de verdediging. Met de nog altijd geblesseerde Trauner zit de club aan de Maas dun in de verdedigingslinie, waar Nino een uitstekende versterking lijkt te zijn voor de Rotterdammers. Echter, Feyenoord heeft zich nog niet officieel gemeld voor de 26-jarige Braziliaan.

Lees ook