Slot: 'Dan heb je geen vriendschappelijke wedstrijden nodig maar oefenwedstrijden nodig'

14 reacties 14
Bron: ESPN

Arne Slot zag Feyenoord donderdagavond in de eigen Kuip gelijk spelen tegen Villarreal CF. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Alireza Jahanbakhsh scoorde het enige doelpunt van de avond voor de Rotterdammers.

Slot zag dat het er een aantal keren fel aan toe ging in het veld. 'Je moet klaar zijn voor de supercup', aldus Slot tegen ESPN. 'Dan heb je geen vriendschappelijke wedstrijden nodig maar oefenwedstrijden nodig.' De trainer van Feyenoord analyseert de wedstrijd. 'De eerste helft was de afstemming in druk zetten nog niet hetzelfde als de tweede helft. Dat is altijd het voordeel van de rust. Dan heb je gezien hoe de tegenstander de eerste helft speelt, dan kun je ze nog duidelijker maken wat je verwacht. Als je dat dan optelt met de intensiteit die er de tweede helft gebracht werd, dan leverde dat de eerste 20 / 25 minuten na rust de ene na de andere balverovering op, en ook de ene na de andere kans.'

Calvin Stengs maakte zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord. Hij speelde dertig minuten mee. 'Dan is hij dus wel fit genoeg, en hebben we ingeschat dat het een half uur moet kunnen, zodat hij ook zondag nog inzetbaar is. Een speler die traint, is wel fit, maar wedstrijden zijn toch wat anders. Daar moet hij ook aan wennen, want na Benfica hebben we de supercup, dus dan moet hij ook zo snel mogelijk die wedstrijd minuten maken.'

Leo Sauer begon vanavond ook in de basis. 'Het is gewoon een hele goede speler, een groot talent. Als je 17 bent, en afgelopen week heb je zo'n indruk gemaakt, dan krijg je ook een keer de kans om dat ook vanaf het begin te laten zien, want wij zijn nooit te beroerd bij Feyenoord om talenten de kans te geven, en ik als trainer ook niet, en dan is het helemaal nog extra lekker als het in een oefenwedstrijd kan.' Wel vindt Slot dat het jonge talent nog een grotere motor moet krijgen om het vol te houden.