Van der Laan: 'Dat is het verschil tussen Ajax, PSV en Feyenoord'

3 reacties 3
Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord speelde ook tegen FC Utrecht weer een goede wedstrijd. De Rotterdammers deden wat het moest doen en pakte de drie punten in De Kuip. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-1 overwinning voor Feyenoord. Harry van der Laan weet wel waarom Feyenoord bovenaan staat in de Eredivisie, en dat PSV en Ajax op een achterstand staan. 'Ze geven gewoon niks weg', zegt Harry van der Laan bij FC Rijnmond van Rijnmond, waarvan de uitzending is geplaatst op de YouTube pagina van Rijnmond. 'Dat is het verschil tussen Ajax, PSV en Feyenoord. Daarom staat Feyenoord zo'n eind los. Omdat ze de beste verdediging hebben. Dan heb ik het niet over die vier man achterin. Maar dan heb ik het over als elftal. Er is veel kritiek wel op de vleugelspelers, maar verdedigend, perfect. En op het middenveld staat het als een huis natuurlijk. Kökçü in een bloedvorm. Wieffer die zich stormachtig heeft ontwikkeld. En dan die krachtige verdediging. Kopkracht, snelheid, alles is aanwezig. Dat is een zeer uitgebalanceerd elftal. Dat is bijna niet te verslaan. Behalve, door subtop Europa, of uiteraard top Europa.' Van der Laan ziet dat de selectie van Feyenoord in goede conditie is, en die conditie groeit volgens Van der Laan ook door de manier van spelen. 'Ze spelen pressie vooruit heel veel. Dat vereist veel meer conditie en arbeid, maar dat betekent ook, elke wedstrijd die je weer in de benen hebt, dat is weer een injectie voor de volgende wedstrijd. Als je zo heel je voorbereiding speelt, en ook een groot gedeelte van het eerste helft seizoen, heel je elftal raakt in topconditie.' Adrie Poldervaart ziet ook de fitheid in de selectie. 'Ik denk zeker dat er een enorme fitheid is, dat is het programma wat je op die jongens legt. Wat hij altijd doet tussen de 60e en 67 minuut wisselt hij zijn flankspelers, voor twee andere flankspelers. Eerst zestig minuten hebben die twee het gedaan, daarna mogen die andere twee het weer gaan oplossen. Ik denk dat het vooral gaat om de programma's. Als zij inderdaad zoveel fitter zijn dan andere ploegen, ik denk dat zeker is, maar ik denk dat het ook komt met het hele plaatje wat je hebt van wij gaan met zijn allen dit doen.'