Everse duidelijk: 'Die is voetbalinhoudelijk veel verder en beter'

Everse duidelijk: 'Die is voetbalinhoudelijk veel verder en beter'

7 reacties 7
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

In het voetbalpraatprogamma FC Rijnmond, uitgezonden op Rijnmond werd de loting van Feyenoord tegen AS Roma in de Europa League besproken. De algemene consensus was dat dit de "slechtst mogelijke loting" was. Analyticus Harry van der Laan uitte zijn bezorgdheid en noemde de loting ongunstig, gegeven de huidige uitdagingen van Feyenoord. Hij benadrukte dat het team in topvorm moet zijn om een kans te maken tegen het tactisch sterke team van José Mourinho​​.

De ervaring van José Mourinho in Europese competities werd onder de loep genomen. Zijn vermogen om teams strategisch te positioneren en wedstrijden naar zijn hand te zetten, wordt vergeleken met de stijl van Diego Simeone van Atlético Madrid. Het panel merkte op dat teams onder leiding van Mourinho vaak ver komen in toernooien, ondanks dat ze optisch minder dominant lijken​​.

Voormalig trainer Jan Everse sprak de hoop uit dat Feyenoord in de duels tegen Roma wat geluk zal hebben, iets dat volgens hem vorig seizoen ontbrak. Hij merkte op dat Italiaanse teams vaak overleven ondanks dat ze minder dominant lijken, een kenmerk van teams onder Mourinho's leiding. Dit leidt tot frustratie, waarbij Feyenoord vaak optisch beter lijkt, maar zonder resultaat eindigt​​.

Everse gaf ook zijn mening over individuele spelers van Feyenoord. Hij was kritisch over Lutsharel Geertruida, wiens prestaties volgens hem zijn afgenomen sinds zijn transfer naar RB Leipzig niet doorging. Everse vergeleek Geertruida met Hartman, "Hij is geen Hartman, die ik op dit moment de beste speler van Feyenoord vind. Die is voetbalinhoudelijk veel verder en beter." Over de basisplaats van Dilrosun denken de heren dat dit enkel te maken heeft met het tekortkomen van Paixão en Minteh: "Hij kwam nu weer in de basis, omdat de rest niet presteert."

Lees ook