'Wellenreuther is een uitstekende doelman'

28 reacties 28
Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om de landstitel. Eerder op de dag verspeelde Ajax punten en ook AZ wist niet te winnen. Feyenoord deed op het Kasteel wat het doen moest. In de eerste helft begonnen de Rotterdammers sterk, maar zakte daarna wat in. De tweede helft begon zenuwachtig, maar Feyenoord wist de overwinning naar zich toe te trekken. Hancko en Gimenez stelden de overwinning van de club van Zuid zeker. Bij Radio Rijnmond van Rtv Rijnmond praten ze na over de wedstrijd. Harry van der Laan spreekt van een prima overwinning, de Rotterdammers vergaten echter om meer goals te maken. 'Het kon ook 1-5 worden, want Feyenoord kreeg kans op kans.' Van te voren dacht iedereen dat Feyenoord der lastig zou gaan krijgen. Van der Laan vond dat ook. 'Maar het was toch een lastige wedstrijd, want als je even niet op let aan het eind van de eerste helft sta je zo achter.' De analist ziet dat Feyenoord een echte kampioensploeg is. 'Dit team heeft de kenmerken van een kampioensploeg, tegenstanders gaan kansen missen. Dat dwing je af.' Justin Bijlow is jammergenoeg al een tijdje geblesseerd, maar zijn stand in doet het geweldig. 'Wellenreuther is een uitstekende doelman, dus als er iets is heb je een geweldige tweede keeper. Hij wordt alleen maar beter.' De Duitser hielt een penalty uit zijn goal. 'Dat dwing je zelf af, maar je moet ook net even geluk hebben.' Toch blijft de Duitser volgens van der Laan niet in de goal staan. 'Bijlow is de eerste keeper en keept een goed seizoen.' De eerste doelman had pech tijdens de training. Feyenoord speelde al met al een sterke wedstrijd. 'Het was een goede wedstrijd, nu namen ze in de tweede helft weer afstand.' Van der Laan weet dat de Rotterdammers altijd weten te leveren. 'De kansen ontstaan altijd, maar je had al wel eerder die 1-2 moeten maken.' Gimenez kreeg een aantal kansen. Het was nog even spannend of Trauner mee kon doen. 'Wat ook fijn was is dat Trauner een hele wedstrijd speelde, zeker met oog op woensdag.' Sparta kreeg nauwelijks kansen. 'Feyenoord dwingt af dat de tegenstander geen kansen creëert.' Feyenoord heeft aan Gimenez een geweldige spits, toch kan het op sommige punten nog beter. 'Gimenez scoorde een subtiele goal, maar voetbaltechnisch moet het nog wel wat beter, zeker als hij naar de absolute top wil.' Wat betreft de trainer denkt van der Laan dat er veel interesse zal zijn aan het eind van het seizoen. Bij de analist komt er één naam als vervanger naar boven. 'De enige die vrij is en die kan is Peter Bosz, maar misschien blijft Slot gewoon. Dat ligt helemaal aan hem.'