Hartman: 'Ik dacht echt dat hij zat, ik was al onderweg'

12 reacties 12
Bron: Feyenoord.nl
Quilindschy Hartman wist donderdagavond met Feyenoord niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League. Na afloop was de verdediger teleurgesteld in het resultaat. Hartman refereert aan de hoeveelheid balbezit die Feyenoord had, en ook de kansen had om te scoren. 'We hebben in de rust ook gezegd, we hebben heel veel balbezit, maar er gebeurt niet echt veel', aldus Hartman voor de camera van Feyenoord TV, waarvan het interview is geplaatst op de website van Feyenoord. 'Met name aan mij kant moest ik iets meer initiatief nemen daarin. Ik denk dat dat de tweede helft beter ging en dat we beter tot kansen kwamen.' Feyenoord kwam ondanks het betere spel toch op een 1-0 achterstand. 'Dat is denk ik ook een beetje standaard een Europese wedstrijd. Dat mag ons niet gebeuren.' Invaller Ezequiel Bullaude maakte uiteindelijk de gelijkmaker waardoor Feyenoord volgende week toch een goede uitgangspositie heeft, als het de return speelt in De Kuip. 'In principe is er niets aan de hand. Ik denk als we zo spelen als vandaag, en die standaardsituaties verbeteren, dat we een hele goede kans maken om door te gaan.' Hartman leek in de tweede helft nog een mooie assist te geven op Danilo. De aanvaller kopte de bal op doel, maar de doelman van Shakhtar Donetsk redde knap. 'Ik dacht echt dat hij zat, ik was al onderweg. Ik weet niet hoe die keeper er hem uit haalde, maar jammer.'