Vrienden Hartman en Wieffer kritisch op elkaar: 'Soms moet hij dat iets gecontroleerder doen'

Vrienden Hartman en Wieffer kritisch op elkaar: 'Soms moet hij dat iets gecontroleerder doen'

5 reacties 5
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Quilindschy Hartman en Mats Wieffer zijn niet meer uit de basis weg te denken bij Feyenoord. De twee spelers kenden vorig jaar hun voorlopige hoogtepunt in hun carrière: het kampioenschap bij Feyenoord. De twee spelers groeiden van bankzitters tot vaste waarden in het elftal van Arne Slot. Naast hun doorbraak blijken de twee het met elkaar ook buiten het veld goed met elkaar te vinden. 

Wieffer lijkt te weten waarom de twee een klik hebben. “Ik denk dat het voornamelijk begon omdat we allebei naar Feyenoord 1 kwamen. Hij woonde in Zwijndrecht dus reden ook samen. Ook omdat we allebei nieuw waren, trokken we samen op en daarnaast hebben we ook dezelfde humor en alles.”, vertelt de middenvelder aan ESPN.

 De autoritjes richting de club verliepen eerst heel anders. “Toentertijd speelden we niet veel en was het vooral: “wanneer gaan we nou een spelen?”, grapt Hartman waardoor Wieffer op een humoristische wijze toevoegt: “Het loopt voor geen meter”. Volgens Hartman waren de ritjes vol met humor en positiviteit. “Dat we nu hier zitten en allebei in het Nederlands elftal spelen, is er wel veel veranderd”, aldus Wieffer.

De twee boezemvrienden weten ook wat de ander kan verbeteren aan hun spel. “Ik vind dat hij soms te gretig erop gaat. Soms moet hij dat iets gecontroleerder doen. Verder is hij voetballend voor een back de beste waarmee ik gespeeld heb.”, vertelt Wieffer. “Wat Mats kan verbeteren is dat hij af en toe wat negatief kan zijn”, aldus Hartman. “Vandaag bijvoorbeeld zat hij in de draaimolen in de rondo. Dan kan hij weleens in zijn hoofd negatief denken en op een bepaalde manier coachen wat niet goed is. Gelukkig weet hij dat zelf ook.”, vervolgt de linksback. Ook zijn er complimenten. “Hij heeft verder hele grote stappen gemaakt op het veld. In het begin moest hij wennen aan de snelheid, vooral aan de handelingssnelheid. Dat heeft hij goed opgepakt.”, vertelt Hartman over Wieffer.

Lees ook