Feyenoord schakelt NEC uit in TOTO KNVB Beker na strafschoppen

68 reacties 68
Feyenoord is door naar de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers wisten na een spannende wedstrijd na strafschoppen te winnen van NEC. De Rotterdammers gingen met een 0-2 achterstand de rust in door doelpunten van Calvin Verdonk en Pedro Marques. Lang zag het er naar uit dat de ploeg uit Nijmegen zou gaan winnen. Oud-Feyenoorder Philippe Sandler kreeg een rode kaart na een handsbal, waardoor de Rotterdammers ook een penalty kregen. Orkun Kökçü benutte deze. In de extratijd was het Igor Paixão die voor de gelijkmaker zorgde. In de verlenging maakte Jordy Bruijn de 2-3, maar Santiago Gimenez zorgde voor de 3-3. Vervolgens was het Javairo Dilrosun die voor de 4-3 zorgde, maar even later was het wederom Bruijn die scoorde waardoor het 4-4 stond. Tijdens de strafschoppenserie was Feyenoord met 5-3 te sterk. Igor Paixão schoot de laatste penalty binnen.