Slot: 'Nu met de nederlaag hebben we natuurlijk gewoon een hele slechte uitgangspositie'

106 reacties 106
Arne Slot zag Feyenoord donderdagavond in de blessuretijd van de tweede helft verliezen van Sturm Graz. In Oostenrijk werd het uiteindelijk 1-0 voor de thuisploeg. Na afloop kreeg Slot de vraag of hij gefrustreerd was. 'Niet meer zo extreem dan gelijk na het fluitsignaal', aldus Slot tegen Veronica. 'Het is natuurlijk logisch dat als je in de allerlaatste seconden bijna een tegengoal krijgt, niet alleen voor mij maar iedereen bij Feyenoord, een enorme teleurstelling is.' Lang leek het er op dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. De trainer van Feyenoord vond een gelijkspel nog acceptabel. 'Nu met de nederlaag hebben we natuurlijk gewoon een hele slechte uitgangspositie.' Danilo begon donderdagavond in de spits. Slot werd gevraagd of hij niet vindt dat de aanvaller te weinig kwaliteit heeft. 'Dat zou te makkelijk zijn. De vorige wedstrijd tegen Sturm Graz hebben ze er zes ingeschoten. En onze beide spitsen hebben ook al de nodige goals gemaakt. Als het gaat om het maken van goals en ook als het gaat om verdedigen, kijk je niet alleen naar de aanvallers en naar de spitsen. Dan kijk je wat creëren de buitenspelers voor ze. Je kijkt ook hoe vaak is het elftal, de buitenspelers en spits, in staat om in kansrijke situaties iets te creëren', legt Slot uit.