'Dat was in de tweede helft niet meer zo'

14 reacties 14
Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord heeft het opnieuw in de slotfase laten liggen in een Europese uitwedstrijd. In minuut 93 scoorde SK Sturm Graz de 1-0. Alex Pastoor blikt bij Radio Rijnmond terug op de wedstrijd. Pastoor zag dat Feyenoord in de eerste helft de bovenliggende ploeg was. 'Bij tijd en wijle, vooral na twintig minuten voetbal bij Feyenoord vond ik de bal heel gemakkelijk van achter naar voor en niet in alle gevallen, maar wel de meeste. Dat was in de tweede helft niet meer zo.' Feyenoord lukte het volgens hem toen niet meer om voorin vrij te lopen, terwijl SK Sturm Graz gevaarlijk was in de omschakeling en het voetbal niet goed was op een 'motorcrossveld'. Pastoor zag ook dat het lastig invallen was. Hij vergelijkt het met in willen stappen in een rijdende trein. 'Ik vond bijvoorbeeld de invalbeurt van Wålemark heel erg mager. Persoonlijk ben ik er niet zo'n fan van als Geertruida op het middenveld komt, maar volgens mij waren de keuzes niet meer reuze in die fase.'