Slot: 'Dat was op zich ook wel even vervelend ja, dat dat ook nog gebeurde'

85 reacties 85
Arne Slot zag dat Feyenoord zondag niet verder kwam dan een gelijkspel tegen NEC. De Rotterdammers waren in het eerste helft uur de sterkste en kwam ook op voorsprong, maar voor rust werd het 1-1. Dat was ook meteen de eindstand. Slot blikt na afloop terug op de wedstrijd. 'We hebben 90 minuten lang geprobeerd NEC op hun helft vast te zetten', zegt Slot tegen ESPN. 'Zolang druk zetten als dat we aan de bal waren. Dat heeft het eerste half uur geleid tot een uitstekende wedstrijd van ons. Het laatste uur heb je wel veel de bal, ben je wel veel op hun helft, maar was er geen speler die in die drukte iets kon creëren.' Santiago Gimenez viel in de tweede helft in. De aanvaller kreeg geel omdat hij doelman Jasper Cillessen in de weg zou hebben gestaan. Na afloop werd Slot gevraagd naar de regels. 'Volgens mij mag je geen beweging richting de bal maken. Dat deed Gimenez niet.' Toch wil de trainer van Feyenoord niet te veel ingaan op dat moment. Het doelpunt van NEC werd gemaakt op een moment dat Feyenoord even met tien man stond omdat Marcus Pedersen even naar de kant moest omdat hij bloedde. 'Dat was op zich ook wel even vervelend ja, dat dat ook nog gebeurde.' Volgens Slot kun je ook met tien man in de zestien nog voorkomen dat een tegenstander scoort. 'Dat heeft NEC bijna 90 minuten lang moeten doen, met zijn tienen in de zestien staan om te voorkomen dat wij kansen creëerden. Dat is hun heel goed gelukt, en ons in dat moment niet.'