Slot: 'De eerste helft was het wel heel erg anders dan ik me van te voren had voorgesteld'

19 reacties 19
Arne Slot zag donderdagavond zijn ploeg verliezen van SS Lazio. Vooral in de eerste helft waren de Rotterdammers niet bij machte om het de Italianen moeilijk te maken. In Rome werd het uiteindelijk 4-2. Na afloop reageerde Slot op de wedstrijd. De trainer begon bij de eerste helft. 'De eerste helft was het wel heel erg anders dan ik me van te voren had voorgesteld', aldus Slot voor de camera van Veronica. 'Dat krijg je als je op een niveau gaat spelen waar je de afgelopen weken nog niet op getest bent. Dan moet het allemaal een tempo hoger. Zowel in het vrijlopen als ook in het drukzetten. Vooral ook in het terug sprinten. Daar kwamen we ruimschoots te kort in de eerste helft.' Slot vindt dat zijn ploeg na rust een goede reactie gaf. In de tweede helft was SS Lazio minder gevaarlijk dan in de eerste helft. 'Daar heb ik wel een goede reactie gezien de tweede helft. Ik snap ook wel dat je daar ook niet te veel waarde aan moet hechten. Want de tegenstander gaat ook minder doen. Maar zo'n wedstrijd kan ook nog heel anders eindigen. Uiteindelijk hebben we nog twee goede goals gemaakt en ik denk zelfs nog wel kansen gehad op meer. Waarbij ik ook zeker moet benadrukken dat ook zij nog wat kansen gehad hebben.'