Slot: 'Maar ik heb ook een aantal momenten gezien waarin we gewoon zwaar onder geconcentreerd zijn waardoor we kansen weggegeven'

18 reacties 18
Feyenoord verloor zondag de oefenwedstrijd van CA Osasuna. In De Kuip werd het uiteindelijk 1-2 voor de Spaanse club. CA Osasuna scoorde in de slotfase van de wedstrijd het winnende doelpunt. Na afloop blikte Arne Slot terug op de wedstrijd. 'Ik vond het bij vlagen gênant hoe wij de kansen hebben weggegeven', zegt Slot tegen ESPN. 'Ik heb er niet zoveel moeite mee als dingen nog door samenwerking nog niet perfect verlopen. Daar hebben we ook een aantal voorbeelden van gezien. Maar ik heb ook een aantal momenten gezien waarin we gewoon zwaar onder geconcentreerd zijn waardoor we kansen weggegeven', zegt een kritische trainer van Feyenoord. Toch zag Slot ook positieve dingen. 'Het goede nieuws is dat ik op het laatste half uur misschien wel voor het eerst in deze voorbereiding een soort competitiviteit gezien heb in het team, waarin ze zeiden, ho wacht even, het gaat wel ergens over. Dan heb ik voor het eerst een stukje agressiviteit gezien. Dan hoef je echt nog niet heel goed te voetballen, maar dan kun je wel ergens komen door er gewoon keihard voor te vechten met elkaar.' In de tweede helft waren er een aantal wissels. Ook Jens Toornstra viel in. 'Jens komt altijd weer boven drijven. Dat heeft hij vandaag ook weer aangetoond hoe nuttig hij dan toch weer is in de invalbeurt die hij weer had. Samen met een aantal andere jongens die in ieder geval een andere dynamiek in het elftal brachten in de tweede helft, dan de wat slome weinig duel kracht in de eerste helft.'