Ambitieuze Danilo mikt op kampioenschap: 'Erin geloven, daarmee begint alles'

Ambitieuze Danilo mikt op kampioenschap: 'Erin geloven, daarmee begint alles'

Feyenoord haalde deze zomer Danilo Perreira transfervrij binnen. De behendige aanvaller kwam over van Ajax waar hij na een zeer goed jaar in Enschede op de bank belandde in Amsterdam. In gesprek met Martijn Krabbendam van Voetbal International doet de goedlachse Braziliaan zijn verhaal.


Danilo geeft aan zich helemaal thuis de voelen in Rotterdam. De hoogbouw in de stad aan de Maas doet hem in alle opzichten meer denken aan zijn thuisland en specifiek São Paulo, waar hij opgroeide. Danilo vertelt over de tijd dat hij opgroeide in de favella's en is extreem dankbaar voor de kansen die hij krijgt als profvoetballer. De aanvaller stelt zelfs 'Vernederlands' te zijn en komt gezien zijn verblijf in Nederland in aanmerking voor een paspoort. Of hij ook voor Oranje wil spelen? "Als ze me bellen en ze komen met een goed verhaal, zou ik het wel overwegen."

Danilo geeft verder aan onder de indruk te zijn van zijn teamgenoten. Met name sinds de rentree van de internationals in de selectie is het niveau van de trainingen omhoog gesprongen. De goaltjesdief denkt zelfs dat het niveau bij Feyenoord niet veel onder doet voor dat van Ajax. Zijn teamgenoten Kökçü, Geertruida, Trauner, Senesi en Aursnes dicht hij minimaal evenveel kwaliteiten toe als bij de regerend landskampioen. Danilo toont zich tot slot ambitieus en stelt dat hij het liefst kampioen wil worden met Feyenoord waarbij hij met zijn doelpunten een groot aandeel kan hebben. Hij verwacht dan ook goed met de druk om te kunnen gaan in Rotterdam: "Druk zorgt ervoor dat ik harder werk, harder train, dat ik gemotiveerd ben. Dan komen de goals vanzelf. Erin geloven, daarmee begint alles."

Lees meer over:

Discussieer mee! 37 reacties

Gast3958929788

Je plaatst een bericht als Gast3958929788